Supernytt

Sander (9) fikk fisk like stor som ham selv!

Ni år gamle Sander fra Namsos i Nord-Trøndelag fikk kveite på kroken som veide hele 33 kilo. Selv veier Sander 35 kilo, så fisken var nesten like stor som ham selv!

Lånte pappa sin fiskestang

 

Vanligvis pleier Sander Hagen å få sei, torsk og makrell på kroken. Under fisketuren på søndag fikk han en skikkelig stor kveite.

Sander ville komme raskt igang så han fikk låne pappaen sin stang, mens han rigget opp hans.

– Han slapp snøre til bunns på rundt 45 meter og hadde ikke sveivet opp mer enn et par meter før det ble fullstendig bråstopp. Her var det utvilsomt bra ting på gang, sier pappa Jon Anders Hagen til nettstedet Hooked.

– Kveita er den sterkeste fisken

 

De to er ivrige sportsfiskere, og Sander har tatt fisk på opp mot ti kilo tidligere. Denne kveita var ekstra tung å dra opp.

– Kveita er den sterkeste fisken vi kan få i havet utenfor Namsos, forteller Jon Anders Hagen.

Likevel greide Sander å holde stanga ganske lenge før han fikk hjelp til å dra den opp. Faktisk tok det en time og tjue minutter før kveita var i båten.

– Kveita er kjent for å gå både fort og langt, og da den begynte å dra i vei måtte Sander ha litt pappahjelp. Da den endelig kom til båtripa fikk han holde fiskestangen, for det var jo han som først fikk den på kroken, sier Hagen.

Mange fiskemiddager

 

Familien har nå delt opp kveita i flere biter og det blir mange fiskemiddager på denne familien framover.

Denne saken er skrevet på NRK.no av Borgar Sagbakken.

Hvilke fisker har du fått på kroken?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!