Supernytt

Hører du på CD?

Mange barn og unge bruker bare digitale plattformer til å høre på musikk.

Før i tiden var det vanlig å sitte i bilen eller hjemme høre på en CD og kose seg. CD-er har bare blitt mindre og mindre vanlig gjennom årene.

De fleste ungdommer nå i dag hører på musikk på telefonen om de har smarttelefon. I 2014 ble det for første gang solgt like mye digital musikk som det ble solgt CD-er og plater i verden. I Norge har det blitt solgt mer digital musikk enn CD-er og plater siden 2011.

- Folk vil ikke lenger eie musikken, de vil bare ha tilgang til den, sier sjefen for musikkorganisasjonen IFPI som jobber for plateselskapene. Hun mener det er derfor strømmetjenester for musikk som Spotify og Tidal er blitt så populære.


Saken er skrevet etter en ide av Iris og Silje fra Morellbakken skole.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!