Supernytt

4-åring stirret ned i dyrepark: – Datteren min er ikke en sirkusattraksjon

Linn Veronica Blomvik (29) reagerer på måten voksne og barn stirret og pekte på datteren hennes. – Nok er nok, sier tobarnsmoren fra Ålesund.

Det var fredag denne uken at Blomvik la ut blogginnlegget "Mitt barn er IKKE en sirkusattraksjon!", etter et besøk til Dyreparken i Kristiansand.

Det som skulle være en flott dag for hele familien, og som alle hadde gledet seg til, endte i en skuffelse. Etter en time i kø ble det rett og slett for mye for tobarnsmoren fra Ålesund.

– Vi er vant til å få blikk og små kommentarer, slik har det vært siden hun ble født. Men når vi ble stående der som en slags sirkusattraksjon, så kjente jeg at tålmodigheten min tok slutt, sier Blomvik.

«Hvor mye skal en 4, snart 5-åring tåle og akseptere?» skriver hun på bloggen.

Ubehagelig og ekkelt

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Datteren Emilie er nemlig født med diagnosen medfødt kjæmpenævi (Giant Congenitial Melonacyctic Nevus).

Tilstanden er svært sjelden og 4-åringen er født med en stor føflekk som dekker en stor del av kroppens bakside. I tillegg har hun over 1000 føflekker ellers på kroppen.

Blomvik forteller at familien er vant til å få kommentarer og blikk, men ikke i like stor grad som under besøket til Dyreparken. Hun syns det er spesielt frustrerende at voksne ikke kan ta mer hensyn.

– Barn er en ting, men det aller verste er foreldre som står sammen med barna og glor. De skal jo gå foran som et godt forbilde, sier Blomvik.

Hun forteller videre at det var veldig trist å se at datteren gikk fra en blid jente som hadde gledd seg til å prøve de ulike attraksjonene til å bli innesluttet og trekke seg unna.

– Hun opplevde det hele som ubehagelig og ekkelt, og ville helst gå ut av køen, sier Blomvik.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Silje Steinnes Bjerknes.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!