Supernytt

Museum på kjøpesenteret

Naturhistorisk museum i Bergen får ikke penger til å pusse opp ferdig. Derfor flytter de deler av utstillingen til kjøpesenteret Lagunen som ligger i Ytrebygda litt utenfor Bergen.

Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan vise publikum alt det vi vanligvis har kunnet vise frem. Dette blir en slags midlertidig filial, hvor vi også håper å nå et nytt publikum, sier prosjektleder Kari Kristoffersen ved Universitetsmuséet i Bergen til NRK.

I utstillingen på Lagunen, som åpner i september/oktober, blir det utstoppede dyr og kulturskatter i en litt annen form enn vi er vant til. Prosjektleder Kari håper mange vil like den nye utstillingsformen.

- Vanligvis kommer folk til oss. Når de ikke lenger kan det, må vi komme dit folk er, sier hun.

Naturhistorisk museum holder til i en gammel bygning på Nygårdshøyden i Bergen. De stengte for oppussing, men har bare fått halvparten av pengene de trenger. Regjeringen vil ikke gi mer penger til oppussingen, så bygget står nå tomt og ingen vet når arbeidet kan starte opp igjen.

Er museumsutstillinger og shopping på samme sted en god eller dårlig idé? Gi oss din mening i kommentarfeltet.


Ingen vet når Naturhistorisk museum i Bergen kan pusses opp ferdig. Foto: Leif Rune Løland/NRK

Ingen vet når Naturhistorisk museum i Bergen kan pusses opp ferdig. Foto: Leif Rune Løland/NRKDenne saken er hentet fra NRK.no, og opprinnelig skrevet av Roy Hilmar Svendsen og Leif Rune Løland.

Del din mening!