Supernytt

Måtte reddes fra hjemmesnekra båt

To voksne og to små barn var om bord i den hjemmesnekra båten som viste seg å ikke være sjødyktig. Det gikk helt galt da familien skulle prøve å krysse Drøbaksundet i Oslofjorden.

Faren i en familie på fire hadde bygd båten. Midtveis over sundet begynte den å gå i oppløsning, og danskebåten var på vei rett imot dem.

- De ble sikkert usikre og redde, og trengte hjelp, sier Asbjørn Viste, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i sør-Norge.

Redningsskøyta «Bergesen d.y.» dro ut for å redde dem.

Dramatisk situasjon

Barna var våte og kalde. De fikk av seg de våte klærne og fikk varmen tilbake med pledd. Ellers var de ved godt mot, forteller sjefen på redningsskøyta, Pål Abrahamsen.

Hverken barn eller voksne ble skadet, men det var lite igjen av den hjemmebygde båten.

Den hadde gått i fullstendig oppløsning. Det var bare det ene skroget igjen, og den delen som bandt skrogene sammen. Den hadde de sittet på.

Redningsskøyta Bergesen d.y. Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

Redningsskøyta Bergesen d.y. Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

Advarer mot hjemmesnekring

Abrahamsen advarer folk mot å legge ut på langtur med egenbygde farkoster, og understreker at det er viktig at båter på sjøen er sjødyktige.

Er man amatørbygger så bør man holde seg inne i sitt eget havnebasseng.

Hovedredningssentralen har 20-30 hendelser hver dag nå på sommeren som involverer folk som er ute i småbåter og andre små farkoster. Og sier at det stort sett folk som er ute på sjøen i dårlig vedlikeholdte fritidsbåter eller egenbygde farkoster de må hjelpe.

Har du vært med på noe skummelt i båt?

Saken er hentet Fra NRK.no, og opprinnelig skrevet av Victoria Wilden

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!