Supernytt

Ber om gratisbilletter til fornøyelsesparker

De store fornøyelsesparkene forteller at de får tusenvis av henvendelser om gratisbilletter, og at det bare blir flere som spør hvert år.

I sommerferien er det populært å besøke fornøyelsesparker både i Norge og utlandet, men det er ganske dyrt og mange føler at de ikke har råd til det.

Alt fra skolekorps, idrettslag og sommerskoler til enkeltpersoner og familier ber om gratisbilletter. Parkene bruker mye tid på å gå gjennom søknadene, og har forskjellige måter å velge hvem de vil gi billetter til.

Hunderfossen familiepark i Lillehammer gir bort ca. 500 billetter pr. sesong. De har bestemt seg for å bare gi til organisasjoner, foreninger og lag. De sier nei til omtrent halvparten av dem som søker.

- Enkeltpersoner som søker om å få fribilletter til seg selv eller naboen får nei. Vi har ingen mulighet til å sjekke det de skriver, sier konsernsjef Per Arne Slapø.

Leder og lekemester i Kongeparken i Stavanger, Håkon Lund, forteller at de gir billetter til nesten alle som spør.

– Det skal ganske mye til for at vi ikke skal innvilge en søknad, for det er ofte ganske sterke personlige historier, sier han.

Dyreparken i Kristiansand har fem søkefrister gjennom året, og mottar ca. 2000 søknader. Mange av disse innvilges, sier salgs- og markedssjef Anniken Bjørnstad Schjøtt.


Denne saken er opprinnelig skrevet av Aleksander Nordby for NRK.no

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!