Supernytt

11-åring vraket fra fotballag

Det har blitt mye bråk i Kalmar i Sverige etter at en 11 år gammel gutt fikk beskjed om at han ikke var god nok for fotballaget, og at han ikke fikk lov til å spille for dem.

Gutten hadde vært på fotballskole om sommeren og gledet seg til å begynne å spille på lag. Han hadde ikke spilt noe særlig fotball før det, men syntes det var så gøy at han ville spille mer.

Etter første trening fikk faren beskjed om at gutten ikke var god nok. Da ble faren sint, og han skrev et brev som ble trykket i avisen Barometern i Kalmar.

- Det gikk kjempebra. Han jobbet hardt og gjorde så godt han kunne. Han lyttet til treneren og gjorde så godt han kunne, selv om han ikke kjente noen der. Etterpå var han så stolt. Og vi var fryktelig stolte, skriver faren i brevet.

Men etter treningen kom beskjeden om at gutten ikke var god nok. Da faren skulle finne ut når neste trening var, sa treneren at gutten ikke fikk være med.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle en elleveåringen at han ikke får fortsette med fotball fordi han er for dårlig. Hvis dette er innstillingen klubben har til barne- og ungdomsidrett blir jeg redd og urolig», skriver faren.

- Kalmar er en eliteklubb

 

Etter at brevet til faren ble trykket i avisen er det mange som har reagert. Mange synes det er ille at en klubb kan si til så unge spillere at de ikke er gode nok.

Sportssjef i Kalmar FF, Svante Samuelsson, var med i et nettmøte hos avisen. Der fikk han mange spørsmål om hvorfor de ikke ville la gutten være med.

Da svarte han at Kalmar er en eliteklubb som ikke kan ta imot alle.

- I en perfekt verden ville alle kunne spille for oss, men vi er en eliteklubb. Vi må utvikle toppspillere, sier Svante.

Han sier at han skjønner at det er vanskelig å få beskjed om at man ikke er god nok, men mener treneren gjorde det han skulle.

Har fått tilbud fra andre klubber

 

Heldigvis for gutten er ikke Kalmar FF den eneste fotballklubben i byen. 11-åringen har nå fått tilbud om å bli med på flere lag.

Det er lag som sier de ikke satser på elitelag.

Nøyaktig hvilket lag han spiller for, skriver ikke Barometern eller Dagbladet, som har skrevet om saken i Norge, noe om.

12-års grense for å toppe laget

 

I Norge er det ganske tydelige regler for hvordan barnefotballen skal være, og Norges fotballforbund mener man ikke skal begynne å "toppe laget" før spillerne er 12. Å "toppe laget" vil si at bare de beste får spille.

Også Kalmar FF har har et mål om at guttespillere mellom 9 og 12 skal ha det moro, og at alle skal få like mye spilletid. Resultater i turneringer skal ikke være så viktig, skriver de i sine retningslinjer.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!