Supernytt
Fire organisasjoner som jobber for fred og demokrati i Tunisia er tildelt årets fredspris.
FOTO: FETHI BELAID

Fredsprisen hyller demokratiet

En gruppe som heter "Kvartetten for nasjonal dialaog" i Tunisia er tildelt årets fredspris. De jobber for fred og demokrati i Tunisia.

I 2013 da det var fare for borgerkrig i Tunisia. Det førte til at denne gruppen av fire organisasjoner ble opprettet. Den har bidratt til at det ikke er fare for krig nå, og til at folk har fått demokratiske rettigheter.

Lederen av Nobel-komiteen, Kaci Kullmann Five, sier de håper prisen kan inspirere andre land til å bli fredelige og satse på demokrati.

De fire organisasjonene er fagbevegelsen UGTT (Union Générale Tunisienne du Travail), arbeidsgiverorganisasjonen UTICA (Union Tunisienne de l'Industrie, du Commerce et de l'Artisanat), menneskerettsorganisasjonen LTDH (La Ligue Tunisienne pour La Défense des Droits de l'Homme) og den nasjonale advokatforeningen Ordre National des Avocats de Tunisie.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!