Supernytt

– Jeg vil ikke huske det som har skjedd!

Hvordan er det å måtte reise fra venner, familie, hus og alt en kjenner? Supernytt har fulgt tre syriske brødre som har måttet starte livene sine på nytt.

Fra Asylmottaket i Hemsedal forteller Anas, Mamduoh og Maher om den farefulle flukten fra Syria. Som så veldig mange andre reiste de med båt over Middelhavet i håp om å komme seg frem til et bedre liv i Europa.

Reisen var veldig vanskelig, og varte i tolv dager. Tre ganger måtte de bytte båt ute på havet. Været var dårlig og båtene var overfylte av mennesker.  Guttene forteller at de var veldig redde.

- Spesielt da de skulle flytte oss over fra en båt til en annen. Det var fælt,  sier Mamduoh.

Han forteller at de ble kastet over til den nye båten.  De tre siste dagene hadde de heller ikke vann, og måtte drikke saltvann fra sjøen.

En ny start i Norge

Høsten 2014 kom familien på fem til Asylmottaket i Hemsedal. Her bor de sammen med mange mennesker fra flere forskjellige land. Nå venter de bare på å få en kommune de kan flytte til.

Familien han nemlig fått oppholdstillatelse, de får lov til å bli i Norge.  Se hvordan det går når guttene skal begynne på nytt i et fremmed land.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!