Supernytt

Dialogkvartetten (fra venstre til høyre): Hussein Abass, Wided Bouchamaoui, Abdessatar Ben Moussa og Fadhel Mahfoudh (Foto: REUTERS/Philippe Wojazer)

... og hvorfor får de Nobels fredspris?

De kalles Den tunisiske dialogkvartetten. De bestemte seg for å samarbeide da det holdt på å bryte ut borgerkrig i Tunisia for to år siden. Dialog betyr samtale og kvartett betyr noe som er satt sammen av fire.

Det er altså fire organisasjoner som får fredsprisen sammen. De fire organisasjonene er: Fagbevegelsen UGTT, arbeidsgiverorganisasjonen UTICA, menneskerettighetsorganisasjonen LTDH og den nasjonale advokatforeningen i Tunisia.

Sammen får de fredsprisen for at de jobbet for å få demokratiske valg i Tunisia, og at de hjalp til så dette skjedde på en fredelig måte.


Foto: AFP / BERTRAND GUAY

Hussain Abassi er leder for UGTT, som er en samleorganisasjon for fagforeningene i Tunisia. De jobber for arbeidernes rettigheter, for ekesmpel lønn, sykepenger og hvor mye det er lov til å jobbe,


Foto: AFP / BERTRAND GUAY

Wided Bouchamaoui er sjef for UTICA som jobber for industri og handel i Tunisia, det er også de som representerer arbeidsgivere og bedriftseiere i kvartetten.


Foto: AFP / BERTRAND GUAY

Abdessatar Ben Moussa leder menneskerettighetsorganisasjonen LTDH. De jobber for menneskerettigheter i Tunisia. Det betyr for eksempel trygghet, frihet fra tortur, ytringsfrihet, rett til arbeid og god helse.


Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAID

Fadhel Mahfoudh er sjef for advokatforeningen i Tunisia. Alle advokatene i landet er medlemmer.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!