Supernytt

Hvorfor har Breivik saksøkt Norge?

Denne uka startet en spesiell rettssak inne i fengselet i Skien. Anders Behring Breivik, som er dømt for terror, mener fengselet er alt for strenge med ham.

Han er dømt til 21 års forvaring, som er den strengeste straffen i Norge.

Forvaring betyr at han ikke slipper ut av fengsel på 21 år, og at straffen kan forlenges med fem år av gangen.

Se alt om rettsaken her:

Er mye alene

Anders Behring Breivik må være i en spesiell del av fengselet som er laget for de aller farligste fangene.

Her får han nesten ikke treffe andre mennesker, bare de som jobber i fengselet og en prest. Han får ikke være i samme rom som dem, men må snakke med dem gjennom en glassvegg.

Inne på cella har han en pc uten nett-tilgang og en playstation med flere spill. Han kan også lese bøker fra biblioteket i fengselet.

Thomas Horn jobber som advokat og er ekspert på menneskerettigheter.  Han mener det er bra at det blir rettssak om hvordan Anders Behring Breivik har det i fengselet.

-  Han har gjort noe forferdelig, og drept mange mennesker. Derfor er det viktig at han ikke får oss til å bli dårlige mennesker. selv om han har gjort noe galt så kan man ikke behandle ham som om han ikke er et menneske, sier Thomas.

Vil du vite mer om det som skjedde 22. juli 2011? I videoen under kan du se Supernytt sin spesialsending etter angrepene. Det blir også mer om rettssaken i Supernytt tirsdag 15 mars:

Her er Supernytt sin ekstrasending etter angrepene 22 juli 2011.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!