Supernytt

(Foto: Colurbox)

Mange dropper kjøtt

Flere unge velger å spise mindre kjøtt. Vi har møtt Elisa som er vegetarianer.

Elisa Rønnevig Bakken er en av dem som har droppet kjøttproduktene og blitt vegetarianer. Hun velger å spise både fisk og egg selv om hun kaller seg vegetarianer.

- Det hadde blitt veldig vanskelig for familien min om jeg ikke hadde spist fisk heller, sånn i forhold til middag. Fisk er veldig viktig for jeg er ikke ferdig utviklet, sier hun. 

De siste årene har det blitt populært for mange unge i Norge å velge vekk kjøtt eller kutte ned på kjøttinntaket. Noen gjør det av av hensyn til miljøet, mens andre liker bare ikke å spise kjøtt.

SE HVORFOR ELISA IKKE SPISER KJØTT. KLIKK PÅ SAK UNDER.

Saken er skrevet av Julie Gjerde som har utplassering i Supernytt.

HVA SPISER DU? KOMMENTER NEDERST PÅ SIDEN

Det finnes mange forskjellige typer vegetarianere, her er noen: 

Fleksitarianer: Velger bort kjøtt, fisk, melk og egg når de kan og vil.

Pescetarianer: Spiser ikke kjøtt, men fisk, egg og meieriprodukter.

Lakto-ovo-vegetarianer: Den kategorien de fleste vegetarianere går under. I tillegg til å spise alt som kommer fra jorda, spiser også lakto-ovo-vegetarianerene både egg og meieriprodukter (melk, yoghurt, rømme osv).

Veganer: Spiser ikke mat som stammer fra dyr(kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter osv.) og bruker heller ikke produkter som stammer fra dyr(skinn, pels, ull osv.).

Råkost-veganerene er i all hovedsak veganere som ikke spiser mat som er oppvarmet over 48°C, fordi de mener at maten mister mye næring og viktige enzymer som kroppen trenger for å fordøye maten. De prøver også å spise maten i så naturlig form som mulig (f.eks oliven istedenfor olivenolje).

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!