Supernytt
Her kan du se Brages salto fra det ene til det andre hornet på fjellet Svolværgeita i Lofoten. FOTO: Jarl Hernes Gåsvær.

Brage (18) tok salto på Svolværgeita

Svolværgeita er en kjent fjelltopp i Lofoten. 18-årige Brage tok for noen dager siden salto mellom de to toppene.

Du har kanskje sett spektakulære bilder av våghalser som hopper mellom toppene på Svolværgeita. Men ingen har hoppet salto – før Brage Hernes Gåsvær.

Brage hoppet en salto med halvskru, 355 meter over havet, skriver TV 2. Å hoppe mellom de to tappene, som ser ut som to geitehorn, er populært blant fjellklatrere, men kan også være farlig.

Ikke prøv det selv!

– Et slikt hopp er ikke for hvem som helst. Du må vite hva du gjør. Men som gammel turner har jeg hoppet salto tusen ganger, og har stålkontroll. Jeg følte meg fullstendig trygg på at det ville gå helt fint. Og det gjorde det, sier Brage fra Bodø.

– Vi brukte noen dager på å planlegge og skaffe skikkelig utstyr. Sikkerhet har stått i høysetet. Jeg har på meg sele og tau. Og jeg tok noen testhopp på Vågakallen kvelden før, sier han.

Med bare to timers søvn og ei brødskive med Nugatti innabords klatret 18-åringen og teamet opp på Svolværgeita. Storebror Jarl filmet stuntet.

Det er flere hundre meter ned, og et mislykket hopp kunne vært svært farlig for 18-åringen. Alle var glade etterpå.

Det var bare en person som ikke var så fornøyd – og det var mamma.

– Jeg kunne ikke fortelle om hoppet på forhånd. Da hadde det blitt bråk. Hun var ikke spesielt fornøyd da hun fikk se videoen. Men det gikk jo bra, smiler 18-åringen.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Susanne Lysvold.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!