Supernytt
Illustrasjonsbilde. (Foto: NTB scanpix/Reuters).

Krever at foreldre fjerner bilder fra Facebook

En 18 år gammel kvinne i Østerrike vil møte foreldrene sine i retten for å få fjernet pinlige barnebilder de har lagt ut på nettet.

Saken blir den første i sitt slag i Østerrike når den kommer opp for retten i november.

Foreldre forstår ikke sosiale medier.

Kvinnen sier hennes liv har blitt forferdelig fordi foreldrene siden 2009 stadig har lagt ut pinlige og intime barnebilder. Bleiebilder og pottetrening er noen av de private stundene foreldrene har valgt å dele med sine 700 Facebook-venner.

– De eide ikke skam og hadde ingen grenser. De brydde seg ikke om at det var bilder av meg mens jeg satt på do eller lå naken i en barneseng – alt ble fotografert og offentliggjort, forklarer 18-åringen.

Ifølge advokaten hennes er det snakk om 500 bilder som er lagt ut i årenes løp. Kvinnen ba først foreldrene om å fjerne bildene frivillig, men valgte å gå til sak da de nektet å etterfølge hennes ønske. Faren mener han har rett til å publiserer bildene, ettersom det er han som har tatt dem.

I Frankrike krever loven at barna må være enige for bildet kan legges ut på sosiale medier - hvis ikke kan de få bot på flere hundre tusen kroner.

Synes du det er greit at foreldre legger ut bilder uten å spørre?

Kilde: NTB, The Telegraph og The Local.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!