Supernytt

Dette spiser verdens eldste

Kan du bli ekstra gammel av å spise sild eller sjokolade?

I Italia bor det en skikkelig gammel dame. Hun heter Emma Morano og er 117 år og to måneder. Det betyr at hun ble født i 1899!

Har spist rå egg hele livet

Hun sier selv at hun har spist tre rå egg hver dag siden hun var tenåring, men nå har hun trappet ned til to. Hun er også glad i bananer og kjeks.

- Jeg har nesten ikke tenner, så jeg greier ikke spise så mye, skriver Huffington Post.

Fra godteri til sild

Verdens eldste mann heter Yisrael Kristal og er 113 år. Han kommer fra Polen og bor i Israel. Han greier heller ikke spise så mye, men må ha sild hver dag. Da han var ung og bodde i Polen jobbet han i en godteributikk.

Yisrael Kristal er 113 år og spiser sild hver dag. Foto: AFP

112 år med kjøttkaker

Den eldste damen i Norge ble 112 år i julen. Elisabeth Julie Ekenæs døde denne uken. Hun elsket flesk og duppe (tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe - lys saus), kjøttkaker og krumkaker, men har også passet på å spise grønnsaker hver dag, skriver Dagbladet.

Elisabeth Julie Ekenæs ble 112 år andre juledag. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

Rekorden er 122 år!

Det eldste mennesket vi vet om ble 122 år. Hun var fransk, het Jeanne Calment og døde i 1997, og spiste visstnok en kilo sjokolade hver uke!

PS: Vi vet ikke om det er på grunn av maten de har blitt så gamle. Det kan være helt tilfeldig. Norske myndigheter sier at det beste er å spise mye grønnsaker, frukt, grovbrød og fisk.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!