Supernytt
Jakob hadde leserinnlegg i Aftenposten junior og ble etterpå intervjuet av samme avis. I forrige uke var han på besøk hos Supernytt, her sammen med Dang og Benedicte. (Skjermdump fra Aftenposten).

– Alle kan gå i det de selv vil

Jakob (7) går helst i kjoler, selv om han er gutt. Han vil kjempe for at det ikke skal være noen forskjell på gutte- og jenteklær.

Da Jakob begynte på skolen var det mange som lurte på hvorfor han gikk i kjole, skriver avisa Aftenposten.

Men det lurer de ikke på lenger. For Jakob har fortalt de andre elevene at han rett og slett liker å gå i kjole, og synes alle bør ha på akkurat de klærne de selv har lyst til å ha på.

20 000 er enige med Jakob

Mange synes Jakob er tøff. Vi spurte nemlig Supernytts lesere om hva de synes, og over 20 000 har svart at de synes alle kan gå i det de selv vil.

Se tallene fra Svar-o-meter under:

På Svar-o-meter sa over 20 000 av dere at alle kan gå i det de selv vil.

Vil ikke ha forskjellige klær i butikkene

I dag har klesbutikkene egne avdelinger for gutte- og jenteklær.

Ofte er det mange kjoler og skjørt for jentene, mens det er shorts og bukser for guttene. Det er også forskjell i hvilke farger gutter og jenter får gå i. Ofte er jenteklærne rosa og kanskje røde og gule, mens gutteklærne er blå eller grønne.

Jakob mener at det ikke burde være forskjell, og at butikkene heller burde selge klær som kan passe til alle, uansett om man er gutt eller jente.

Det var det også mange som var enige med ham i, på Svar-o-meter.

Hele 24 000 har svart at de synes det er bra eller kult at Jakob kjemper for at butikkene skal lage klær som passer både jenter og gutter. (Se bildet av avstemmingen under).

På Svar-o-meter svarte over 24 000 at de synes det er bra eller kult at Jakob kjemper for at butikker skal lage klær som passer for både jenter og gutter.

Hva tenker du? Er du enig eller uenig med Jakob?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!