Valg 2013

Hanna Elise Marcussen (35 år) er talskvinne for Miljøpartiet De Grønne (MDG). Det har hun vært i fem år da hun ble valgt til nasjonal talskvinne på partiets landsmøte i Bergen i 2008.

Hanna Elise ble opptatt av politikk som ung da hun så at søppel og plastikk drev i land og ble liggende på strendene på øya der hun vokste opp. Hun syntes forsøplingen ødela naturen der, og ville ta ansvar.

Supernytt møter Hanna Elise på stranda Huk i Oslo.

- Jeg tenker at vi trenger å ta vare på naturen vår mye mer. Både fordi at vi selv trenger denne naturen for å overleve, og fordi vi er også en del av denne naturen, sier hun.

 

 

Litt mer om Miljøpartiet De Grønne

Det viktigste for partiet er å tenke på hvordan vi mennesker påvirker naturen og miljøet. Partiet er opptatt av at vi skal forurense og forsøple mindre.

For eksempel mener de oljeboring ikke er miljøvennlig, og at vi derfor ikke skal begynne å bore etter olje og gass utenfor Lofoten og Vesterålen.

I stedet mener partiet at staten må bruke mer tid og penger på løsninger som forurenser mindre. For eksempel vil de ha elektriske biler i stedet for biler som bruker bensin. Og for å få elektrisitet på en mer miljøvennlig måte vil de bruke penger på å bygge vindmøller og solcellepaneler.

Grafikk: Trine Lise Sviggum Helgerud

Foto: NTB scanpix

Kilde: NRK

Del din mening!