Hopp til innhold Hopp til innhold
Mange var ute i gatene under folkeavstemningen i Catalonias hovedstad Barcelona, som er spanias (Reuters)

Bråk under folkeavstemningen i Catalonia

Av Kristine
2 uker siden

Det var mye bråk i Barcelona i går, da folk skulle stemme over om de vil bli et eget land, eller fortsatt være en del av Spania

Ni av ti som stemte vil at Catalonia skal bli et eget land.

Det ble masse bråk i gatene, fordi politiet gjorde det de kunne for å hindre folk i å stemme. Politiet tok med seg stemmesedler, og skjøt i lufta for å skremme.

De som bestemmer i den spanske hovedstaden Madrid vil ikke at Catalonia, som er et område nord i Spania, skal bryte ut. Derfor hadde de sendt tusenvis av politifolk til Barcelona for å stanse det hele. Barcelona er den største byen i Catalonia.

Mange som bor i Catalonia kaller seg katalanere, og ikke spanjoler, fordi de har sitt eget språk og kultur. De mener for mye styres fra Madrid, og de vil heller bestemme over seg selv. Det er derfor de ønsker å bryte ut av Spania.

 

 

 

Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

 1. anonym
  stakkars det blir vanskelig egentlig
 2. Emma
  Er det nokon byer i Norge som dette kan skje.
 3. anonym
  bare lurer på om det kommer en reprise av ghost rockers sesonger eller en sesong 4.
 4. anonym ghost rockers avhengig
  jeg bare lurer på om det kommer en reprise av tidligere ghost rockers sesonger eller en sesong 4. e
  1. Daria Almo
   Vi har nettopp sendt en ny sesong av Ghost Rockers, den kommer sikkert i reprise, men vi vet ikke når. Når det gjelder neste sesong så venter vi for å se om den kommer :) D
 5. Nawaal, 11
  Syntes virkelig Catalonia burde bli sitt eget land om de vil det. Folket bestemmer!😊👍🏾
  1. Anders
   Det er sikkert mange andre områder som også ønsker å bli selvstendige. Skal man godta alle slike forslag, da? Hadde f. eks Svalbard ønsket å være uavhengige fra Norge - skulle de krevd at Norge aksepterte det? Skal man først akseptere noe slikt, burde man akseptere alle slike ønsker - slik at det ikke blir forskjellsbehandling. Må derfor si meg uenig; Catalonia kan fortsette å være en del av Spania. De kan fortsette å ha sin egen kultur og lokale tradisjoner, men de må ikke være et eget land av den grunn. :)
 6. Ariana
  Jeg var på ferie i Barcelona når det skjedde.. Jeg så veldig mye av det...