Hopp til innhold Hopp til innhold
Mange (NRK)

Derfor blir mange fattige barn giftet bort

Av Morgan
7 dager siden

Stadig flere fattige syriske barn må gifte seg

I Libanon blir stadig flere syriske barn, som har flyktet fra krigen i Syria giftet bort. Ofte skjer det mot barnas vilje.

Mange som har flyktet fra Syria lever i flyktningleire i blant annet Libanon, og er svært fattige.

Det kan være at en familie har mange barn å ta seg av, at de mener det er best å gifte ei jente bort til en mann. Da er det mannens familie som får ansvaret med å ta seg av henne.

– Det er tragisk. De fleste får ikke gått på skolen. De fleste har giftet seg, sier Rawda al Mazloum, som jobber for at barn ikke skal bli giftet bort.

Hun mener det må bli 18-årsgrense for å gifte seg.

 

Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

 1. A
  Det er egentlig veldig dårlig gjort!! Jeg er selv fra en muslimsk land, men foreldrene mine ville aldri ha gjort det!
  1. Møø
   De har ingenting med Islam å gjøre ;) Det er akk samme som at bare fordi Norge er et kristent land, så betyr det ikke at alle er kristne ;))
 2. Stripamis
  Herigud eg ville hellar rømi e og gifte me. Vis det var me. Jeg e ikke fornøyd. Persona brurda tenkje sei om. Eg er forbana misfornyd Eg ville bytte nanm og dratt
 3. Erii
  Det er jo ikke bare fattige som blir tvangsgiftet da
  1. Anita
   Blir du kansje
 4. sara
  slemt
 5. Ingeborg
  Det er jo ganske trist da. Og urettferdig. Men de har jo ikke noe annet valg. Vis de ikke har nok penger til og ta seg av henne, så er det bedre at hun blir giftet bort og flytter til en annen familie en at hun og familien hennes må lide fordi de nesten ikke har penger til mat og klær.
 6. Elise
  Jeg håper virkelig vi får gjort noe med det! Det er tragisk og uretferdig at en 14 år gammel jente skal bli giftet bort. :(
 7. Anonym
  Har hørt masse om at når ein fattig familie’s datter får mensen så blir hun giftet bort. Har hørt om ei jente på 12-14 noe sånt som ble giftet bort til ein mann i 70 årene. Så ble hun voldtatt han rømte me henne, og brukte henne kun til å voldta. Han sa han eide henne og hadde kjøpt henne. Hun ble gravid men hun klarte til slutt å rømme tilbake. Familien har fått masse oppmerksomhet og trur di har de litt bedre nå.
  1. Rart,
   Folk burde kanskje tenke seg om hvem de gifter bort dattera si med, og ha kontakt og kontroll
 8. Anita
  Det er domt for jentene men for mammen blir det ikkje så mykje mat.
 9. møøøøø
  De ser ikke så fattige ut, de folka der. Mora har jo en sigarett i hånda, og de fikk plutselig råd til brudekjole og masse pynt