Hopp til innhold Hopp til innhold
Elever har på seg hørselvern fordi de ikke får lov til å bruke skateparken.
Elevene på Haukerød skole får ikke bruke skateparken ved skolen fordi kommuneoverlegen mener det bråker for mye fra veien ved siden av. Foto: Hans Petter Reppe/NRK

Elevene får ikke bruke skateparken

Av Kaspar
1 uke siden

Elevene på Haukerød skole i Sandefjord i Vestfold har en skatepark i skolegården, men den får de ikke lov til å bruke i skoletiden.

– Det betyr mye for oss å bruke skateboard og sparkesykkel her, så det er kjipt at vi ikke kan bruke den, sier Håvard Hem, som går på Haukerød skole.

Grunnen er at skateparken er bygget litt for nært en bråkete vei. Kommuneoverlegen, som har stengt skateparken, mener det bråker for mye fra veien.

Skateparken ble bygget i 2013. Den er laget av betong, og det kan bli dyrt og vanskelig å flytte den.

Nå har elevene skrevet brev til ordføreren. De håper parken kan bli flyttet, eller det kan bli satt opp en vegg sånn at det blir mindre bråk fra veien.

– Der har vi skrevet litt om at vi ikke får bruke parken, og at vi ønsker oss det til 100års-jubileet til skolen i januar, sier Marie Ulsnæs.

Ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, har fått brevet. Han kan ikke love penger til å flytte skateparken.

Enn så lange har elevene et annet forslag, å ha på seg hørselvern når de bruker skateparken.

 

 

Denne saken er hentet fra nrk.no og ble først skrevet av Helena Rønning og Vegard Unger Ellefsen.

Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

  1. Oliver
    Nei, dette går jo ikke an skateting er jo det kuleste i verden.
  2. Kawser
    De kan ikke bruke den fordi det er for mye bråk. Det er det dårligste argument jeg har hørt. Ja jeg skjønner om det er andre siden av vegen. For da må mann gå over veien. Men at man ikke får skate/scoote pga det. Har jeg skjønt det riktig eller. Og ja. Det er for dårlig grunn til at de ikke kan ha det gøy pga "lyd"
    1. ingebjørg
      enig
  3. ?
    like greit. scooterkids vil jeg ikke ha noe av.
  4. christina
    jeg vil jerne at de skal få bruke skeiteparken selom dem må bruke høsel vern
  5. ??????????
    Bla bla bla hva er dette
  6. Sier det ikke
    Det er domt at det stenger begrun av lyd🙄🙄
  7. Sara
    Det gule huset i bakrunnen på andre siden av veien er bestemor og bestefar sitt jeg bruker den rampa veldig mye❤️Den er d*** bra
  8. Lol
    Det gule huset i bakrunnen på andre siden av veien er bestemor og bestefar sitt jeg bruker den rampa veldig mye haha håper de kan bruke den i skole tida
  9. philip
    Jeg går på haukerød det er veldig kjedelig å ikke kunne bruke rampa.
  10. Emmy og Betty
    Hei NRKsuper, Kan dere gjøre Leonardo tv-serien tilgjengelig på NRKsuper igjen (den om Leonardo da Vinci) pliiiiis Hilsen Emmy og Betty.
    1. Daria Almo
      Dessverre, det kan vi ikke. Men vi har masse annet gøy du kan se på :) D
  11. kaisa 5a lunner barne skole
    tenk om de skader seg !!!!!!!
    1. Kawser
      Hva har skading med lyd å gjøre? Uansett det er sikker påbudt med hjelm/beskyttelse
  12. Ingrid :)
    Det er veldig dumt at de ikke kan bruke den !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
  13. mo
    skateting er best
  14. Elias
    Det er veldig dumt synes jeg fordig jeg elsker scooting