Hopp til innhold Hopp til innhold

Kan få 12 timer lang skoledag

Av Morgan
7 dager siden

Skolen til Mette (13) er truet av nedleggelse. Det kan bety en veldig lang skoledag for 13-åringen

Mette Aspnes står på kaia på den lille øya Tro i Astahaug kommune i Nordland. Hun går skole på naboøya Tjøtta, og er derfor avhengig av å ta ferge hver dag.

– Det går helt greit nå, man blir jo vant med det. Men blir veien lengre enn dette blir det veldig langt, sier Mette.

Vanligvis går hun ut døra klokka syv om morgenen og er hjemme igjen halv tre.

Kommunen må spare penger

Men snart kan reisen for øyas eneste elev bli veldig lang. For Alstahaug kommune må spare penger og har foreslått å legge ned ungdomstrinnet på Tjøtta, hvor 13-åringen går.

Også Søvik skole på fastlandet er foreslått nedlagt. Hvis forslaget går igjennom må elevene pendle til Sandnessjøen. Det ser Mette mørkt på.

– Da blir jeg borte 12 timer. Jeg må ut klokken syv om morgenen og er ikke hjemme før syv om kvelden. Det er ikke noe artig, og betyr null fritid. Det blir rett hjem og gjøre lekser, pusse tenner og legge seg.

Nytt sykehjem

Alstadhaug kommune har funnet ut at de vil få mange gamle mennesker der i framtiden. Derfor må de bruke mindre penger ett sted for å få råd til det nye sykehjemmet. Derfor har de har de blant annet valgt å legge ned skolen på Tjøtta. Det sier Knut Nilssen, som har jobbet som politiker i Alstadhaug.

Varaordfører Siv Helen Sigerstad (Arbeiderpartiet) sier de også må bruke mindre penger til andre ting i kommunen for å få råd til sykehjemsplassene.

Ville du funnet deg i å ha 12 timer lang skoledag?

Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

 1. MMER
  oi det var trist. Når kommer ZombieLars igjen?
  1. helle
   mmer zombielars kommer på våren 2018
  2. mjs
   april 2018 tror eg.
 2. Julie
  Dettte var dårlig gjort barn skal ha mye fritid ikke null!
 3. jojo
  nei!!!!!!!!
 4. Anonym
  Nei!!
 5. Sofie
  Nei
 6. Moff
  Eh, det er liksom barn som er FRAMTIDEN for hele verden!
 7. Ine
  hun buurde været takknemlig at hun I det helle tatt får gå på skole. det er hundrevis av barn som ikke går skole rundt om I helle verden
  1. DuSkrevFeil
   Ikke over hundre barn. Man kan si kanskje 1000 eller 1 000 000.
 8. Patrica
  nei, det er alt for langt . Da hadde jeg heller fått hjemme skole.
 9. norah
  oi det var trist det var leit lykke til
 10. norah
  oi det var trist
 11. hesa
  når kjæm det ny sesong av jenter? ☺💁🙋🙆💆
  1. Kristine Magnesen
   Det er som vanlig hemmelig. Kristine, NRK Super
 12. Sandra LT
  Barn skule hat meire fritid enn skule.
 13. Slemt gjort
  Uretferdig 😱😱
 14. Johannes
  Det er alt for lenge dette er ikkje bra
 15. olivia
  jeg hadde ikke likt og ha tolv timer lange skole dager det er noe som bør bli ulovlig for man er jo fortsat barn eller ungdom og vi trenger og ha tid til og gjøre andre ting en skole
  1. HeltEnig
   Man får egentlig ikke lov å jobbe i 12 timer. Så hvorfor skal de barna gå på skole i 12 timer!
 16. helena
  kan dere sende reprise av nettjenter????
 17. mariell
  Sorry hvis dere blir lei av at folk blir lei av å spørre om dette: Når kommer ny sesong av zombie Lars, Ghost Rochers eller ja hva som helst. Men jeg er så hekta av Ghost Rockers, så jeg lurer på om det kommer ny sesong og når?
  1. Daria Almo
   Vi kan aldri bli lei av dere :) Vi har ikke oversatt den nye sesongen enda, så det blir en stund til dessverre. Har ikke nøyaktig dato på dette nå. D
 18. Helene
  NEI!!!!
 19. Kajsa
  Når kommer det ny sesong på ghost rockers?
  1. Daria Almo
   Vi er litt usikre. Den er ikke klar enda. D
 20. h
  Kommer det ny sesong av jenter? Hvorfor sier dere ikke på jenter-siden om det kommer ny sesong eller ikke, slik at vi slipper lure?
  1. Daria Almo
   Vi kan ikke si når, men det kommer. Det er bare slik det er bestemt i år :) D
 21. Nuttis
  Barn trenger fritid😠 Dei treng og koble ut hjernen det sa læreren vår så midt i timen kunne vi spille det vi ville på iPaden💩 Og viss ho må gå så langt blir ho berre sliten og kan ikkje spille fotball eller håndball Ha litt respekt til unger da dei kjeda jo seg på skulen viss det blir så lang dag med dei timene dei ikkje vill ha! #frihet
 22. person
  Dette var veldig dumt og man får ikke tid til og leke med venner eller ha aktiviteter etter skolen. Får og gjøre dette må det være helg eller man må ha ferie. Dette er dumt.
 23. Kristine
  Uakseptabelt. Jeg er veldig for at gamle folk skal få mer oppmerksomhet men det er galt at de får alle pengene, hehe.
 24. Elise
  Nei
 25. Celine
  DET VAR DUMT
 26. Anonym
  Synes det er dårlig av supernytt å skrive en såpass misvisende tittel. 12 timer lang skoledag betyr at man er på skolen i 12 timer. Hun har like lang skoledag uavhengig av hvor langt og hvor lenge hun må reise
 27. lover
  nei
 28. SELMA
  ALLE MÅ HA EN AKTIVITET. OG DET ER EN VELDIG LANG SKOLEDAG.
 29. Solveig
  Jeg har allerede 10 timer skoledag, og det er lenge. Jeg rekker bare en aktivitet i uka, og gjør lekser alle andre dagene. Fritid har jeg nesten ikke. Om denne jenta får 12 times skole hver dag, så er det alt for mye. Barn skal ha fritid, ikke bare skole og lekser. Selv om at det blir flere eldre i Norge nå, så kan de ikke ødelegge for barna. Fordi det er barna som er framtiden. Får hun 12 timer skole hver dag, risikerer man at hun tilslutt går lei og dropper ut av skolen. Politikerene må slutte å sentralisere alt mulig!
  1. Fatima
   oj jeg hadde blitt veldig sliten hvis jeg hadde gått på skolen 12timer liksom+ når kommer jenter eller zombielars jeg klarer ikke å vente lengeer hahaahahah.
  2. Ane Mørk
   Hei! Høres veldig lenge ut med 10 timer også. Hvis du vil kan du sende oss en mail med hvorfor du har så lang skoledag til NRK Supernytt, og fortelle litt mer om deg selv. Kanskje vi kan bruke det på TV :)
 30. Erlend
  URETFERDIG!!!!!!!
 31. Tobias.
  Nei det hadde ikke vert gøy!!!
 32. Ella .
  Nei det er ikke gøy!🙁
 33. Love😘
  Nei det er ikke lurt👍
 34. *Hehe*
  Hei det var tris men kommer der egentlig nye sesong av ghost rockers ?? og kommer det nye sesong av jenter snart også??
  1. Daria Almo
   Jenter kommer snart, men vi vet ikke når den nye sesongen med Ghost Rockers er klar dessverre. D
 35. silje
  dette kan føre til at hun blir skolelei og ikke vil begynne på vidergående etter ungdomskole. alle barn skal kunne ha rett til fritid og ikke bare skole. hun kan synke i karaktere fordi hun blir skolelei. jeg har en veninne hun droppa ut av skolen 9 klasse fordi hun var skolelei.