Hopp til innhold Hopp til innhold

Stolt av både uniform og hijab

Av Kristine
2 uker siden

Iman Meskini er kjent for rollen som Sana i SKAM. I serien bruker Sana hijab, det gjør også Iman til vanlig.

Nå er Iman i militæret, og der lærer de at uniform ikke er noe man har på seg, men noe man bærer. Hun følger det kan sammenlignes med hijaben. Og hun sier hun bærer begge deler med stolthet.

– Selv om noen mener hijab er et kvinneundertrykkende plagg, så er det ikke det for meg, sier Iman i programmet Skavlan.

Hun sier noe av det vanskeligste med å være muslim i Norge er at det ofte blir skrevet mye negativt om Islam i media. Selv har hun sluttet å å være like samfunnsengasjert som før fordi hun ikke orker å lese negative ting om noe som er så personlig for henne som religion.

 

Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

 1. sofie
  fin tale
  1. elmi
   ja det var bra
 2. Hamdi
  Det er fint at du er stålt av å være muslim
 3. isra
  alle er jo mennesker og vi må lære å akseptere andre
 4. Gratter
  Ja hun burde være stolt av også bere hijab hvis de er hennes religion og folk må slutte også skrive så mye negativt de ekke greit!
  1. Bjarte
   Så vi skal bare være positive om alt, uten å kritisere det som ikke er bra? Skal noe bli bedre, Islam i dette tilfelle, må det også tåle kritikk (saklig kritikk). Først da kan det utvikle seg videre i positiv retning - ingenting er perfekt slik det er. Vi har ytringsfrihet, og så lenge det holdes på saklig nivå, kan man ytre seg negativt så vel som positivt om en sak.
 5. Enig med henne
  ❤️❤️❤️❤️
  1. Sunniva marie
   Det er bra at hun er stolt. Over hijab og uniformen. 🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐩🙃😄🙃😄🙃🙂
 6. 😇😇😇😇
  Det er fint å kunne tenke sånn:)
 7. 2.
  .
 8. En jente✌🏼
  Men jeg er litt enig med Bjarte. Men hvis alle muslimene skal tåle så mye kritikk for deres religion så er det LITT vanskelig å ikke ta det personlig for da snakker jo de menneskene om din religion altså deg. Det er nesten ikke et eneste menneske i verden som tåler sykt mye kritikk uten å ta d personlig og muslimene de tåler mye mer enn kritikk det er faktisk over 1000 muslimer som blir drept i løpet av 24 timer men det er ingen som gjør noe for å stoppe det. Jeg syns at muslimene og kansje andre religioner har tålt mye gjennomtidene fordi de blir drept pga. Noe de mener eller tror på!!
 9. Eli
  Jeg elsker sana fra skam
 10. Sarah
  Fin tale
 11. vilde
  <3333333333333333333333333333333
 12. Jente
  Jeg likte den talen
 13. Asli
  Jeg er muslim og bruker hijtab. Ver stolt over det
 14. Muslim🙈
  Hijab må da gjemme halsen også?! I hvert fall sånn alle i slekten min bruker det..
  1. Isra
   Du vet at det er mange forskjellige måter å bruke hijab og det er helt halal så lenge du gjemmer håret ditt so stop being a hater! And good speech Sana!
  2. Emilia
   Hun (isra) er jo helt riktig. sana kan bruke hijabben hvordan hun vil så ikke vær så frekk du.
 15. 🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  hun er fin!!!