Hopp til innhold
Gravemaskin og gjerde i Californai i USA.
FOTO: JOSE LUIS GONZALEZ / REUTERS

Vil stanse muren mot Mexico


Profilbilde til Frank

Av Frank
7 år siden


Kampen om grensemuren mellom USA og Mexico trappes opp. De som bestemmer i California i USA vil ha rettssak mot Donald Trump for å hindre at muren blir bygd.

Myndighetene (de som bestemmer) i California mener at USAs øverste ledelse ikke tar hensyn til delstatens miljølover i denne saken.

Symbolsk viktig

På begge sider er det voldsom prestisje knyttet til denne saken. Ingen vil derfor gi seg.

President Donald Trump hadde bygging av muren som en av sine hovedsaker i valgkampen.

Han krever at de folkevalgte bevilger nesten 90 milliarder kroner til å bygge grensemuren.

Donald Trump sa nylig at det skal bygges flere eksempler av grensemuren, for å kunne bestemme hvilken type som til slutt skal velges.

Eksemplene skal etter planen settes opp i California, i nærheten av byen San Diego.

Det er snakk om å bygge testmuren langs en strekning på 24 kilometer, og det er denne de som bestemmer i California er spesielt ivrige etter å stanse.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Jan Espen Kruse.

 

 



Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.