Hopp til innhold

BlimE!-dagen 11. november 2022


Profilbilde til Patricia

Av Patricia
2 måneder siden


NRK Super inviterer alle til å danse BlimE-dansen fredag 11. november kl. 12:00.

Det kreves ingen påmelding for å delta.

Årets låt heter «Den ene», og synges av Selma Ibrahim.


Tema for årets BlimE er at du kan være «den ene» som gjør en forskjell i noen andres liv.

BlimE er NRK Supers årlige vennskapskampanje. Hvert år lager vi en ny BlimE-sang, med tilhørende dans. Når barna øver på å danse sammen, så håper vi det vil skape felles minner og glede, og bedre samholdet i barnehagen, på trinnet og skolen generelt.

Danseinstruksjonsvideoene ser dere HER!

Bruk dansen vi har laget som et utgangspunkt. Det er alltid noen som ikke liker å danse, noen som ikke får det til, og noen som synes at dansen er for lett. Her oppfordrer vi dere til å tilrettelegge for absolutt alle elevene så godt det lar seg gjøre. For oss er det viktig at barna skal oppleve mestring og glede i forbindelse med BlimE.

For at flest mulig skal få glede av kampanjen finnes BlimE-låta også på samisk, i tegnspråktolket versjon, og for ASK-brukere.

NRK Super vil sette fokus på vennskap i uke 45. Vi har laget et undervisningsopplegg til BlimE-uka, som har som mål at elevene blir bedre kjent med hverandre og får et bedre samhold i klassen. Dette er i hovedsak tilpasset barneskolen, men kan også brukes av førskolebarn. Link til undervisningopplegget finner du HER.

I undervisningsopplegget ligger teksten til BlimE-låta. Vi har også laget et BlimE-diplom som kan deles ut etter dansen, og en BlimE-bingo til bruk i undervisningen. Diplom og bingo finnes på bokmål, nynorsk og nordsamisk.

Vi håper skolen/ barnehagen din vil være med å danse i år!

Slik går dere fram for å delta:

● Øv på dansen fram mot den store BlimE-dagen. Kan dere ikke danse fredag 11.11, så gjør det ingenting hvis dere f.eks. danser noen dager i forveien. Det viktigste er å delta!

● Se på nrksuper.no eller NRK Super på TV kl. 12:00 fredag
11. november og dans sammen med Norge og Europa!

● Film gjerne dansen og send den inn til oss. Innsendingen åpner 31. oktober.

● Vi legger alle dansene ut på våre nettsider nrksuper.no. Noen av dansebidragene blir plukket ut til en dansekavalkade som blir vist i NRK TV.

Har du noen spørsmål? Kontakt: blime@nrk.no