Hopp til innhold

BlimE-dagen 11. november 2022


Profilbilde til Patricia

Av Patricia
4 uker siden


NRK Super inviterer alle skoler og barnehager til å danse BlimE-dansen fredag 11. november kl 12:00.
Årets låt heter «Den ene» og synges av NRK Supers egen Selma Ibrahim.

Sangen handler om at du kan være «Den ene» som gjør en forskjell i noen andres liv.


Fakta om BlimE-kampanjen til NRK Super

BlimE er NRK Supers årlige vennskapskampanje. Hvert år lager vi en ny BlimE-sang, med tilhørende dans. Når barna øver på å danse sammen, så håper vi det vil skape felles minner og glede, og bedre samholdet i barnehagen, på trinnet og skolen generelt.

Årets dans blir publisert rundt skolestart i august, slik at dere kan starte det nye barnehage- eller skoleåret med å øve på dansen sammen. Det kommer en versjon av sangen på samisk og på tegnspråk. Teksten kan brukes i undervisningen om ønskelig. Både tekstanalyse, tolking og rettskriving kan være tema i timen.

Det er alltid noen som ikke liker å danse, noen som ikke får det til, og noen som synes at dansen er for lett. Her oppfordrer vi dere til å tilrettelegge for alle elevene så godt det lar seg gjøre. Hvis dere har lyst til å vise barna som danser, så film det gjerne og send inn til oss.

Vi åpner for innsending i mandag 31. oktober.

Undervisningsopplegg
Til høsten kommer det et undervisningsopplegg som NRK Super har laget i samarbeidet med NRK Skole. Der er det også BlimE-diplomer og BlimE-bingo som du kan laste ned.
Vi håper disse aktivitetene vil bidra å styrke fellesskapet i klassen og til at færre elever føler seg utenfor. Opplegget er i hovedsak tilpasset barneskolen, men også yngre og eldre barn kan ha gleden av å gjennomføre aktivitetene.


Vi har vært inspirert av – verdier og prinsipper i grunnopplæringen:

«Vennskap skaper tilhørighet og gjør oss alle mindre sårbare. Når vi selv opplever å bli anerkjent og vist tillit, lærer vi å verdsette både oss selv og andre.
Elevene skal lære å respektere forskjellighet og forstå at alle har en plass i fellesskapet».