Hopp til innhold

Informasjon til skoler og barnehager (2021)


Profilbilde til Patricia

Av Patricia
3 måneder siden


BlimE-dagen 19. november 2021
NRK Super inviterer alle skoler og barnehager til å danse BlimE-dansen fredag 19. november kl 12:00.
Årets låt heter «Dynamitt» og synges av NRKs egen Nicolay Ramm.

BlimE er NRK Supers årlige vennskapskampanje. Hvert år lager vi en ny BlimE-sang, med tilhørende dans. Når barna øver på å danse sammen, så håper vi det vil skape felles minner og glede, og bedre samholdet i barnehagen, på trinnet og skolen generelt.
Bruk dansen vi har laget som et utgangspunkt.

Danseinstruksjonsvideoene ser dere HER! Bruk dansen vi har laget som et utgangspunkt.

Fakta om BlimE-kampanjen til NRK Super

Det er alltid noen som ikke liker å danse, noen som ikke får det til, og noen som synes at dansen er for lett. Her oppfordrer vi dere til å tilrettelegge for alle elevene så godt det lar seg gjøre.

Hvis dere har lyst til å filme og vise barna som danser, så film det gjerne og send inn til oss. Vi åpner for innsending i uke 45.
HER finner dere tegnspråktolket versjon av låta. Teksten kan brukes i undervisningen om ønskelig. Både tekstanalyse, tolking og rettskriving kan være tema i timen.

Undervisningsopplegg
NRK Super lager også i år et eget undervisningsopplegg. Der legges ut her på siden så fort det er klart. Vi håper disse aktiviteter vil bidra å styrke fellesskapet i klassen og til at færre elever føler seg utenfor.
Opplegget er i hovedsak tilpasset barneskolen, men også yngre og eldre barn kan ha gleden av å gjennomføre aktivitetene.

Vi har vært inspirert av Overordnet del – verdier og prinsipper i grunnopplæringen: «Vennskap skaper tilhørighet og gjør oss alle mindre sårbare.
Når vi selv opplever å bli anerkjent og vist tillit, lærer vi å verdsette både oss selv og andre. Elevene skal lære å respektere forskjellighet og forstå at alle har en plass i fellesskapet.»