Hopp til innhold
Gode nok

Derfor danser barna denne uka


Profilbilde til Kristine

Av Kristine
6 måneder siden


Fredag 6. september er BlimE-dagen

Klokken 12.00 danser flere hundre tusen barn sammen i barnehager og på skoler over hele landet.

BlimE er NRK Supers vennskapskampanje hvor vi inviterer alle til å danse BlimE-dansen. Vi håper at når barna øver på å danse sammen, vil det skape felles minner og glede, noe som gjør at samholdet i barnehagen, på trinnet og skolen generelt kan bli bedre, forteller Ida Hartmann, prosjektleder for BlimE.

BlimE-låta «Mer enn god nok»

Hvert år lager NRK Super en BlimE-låt med tilhørende dans. I fjor danset 400.000 barn til «BlimE» av Freddy Kalas. I år er det Stina Talling som er Blime-artisten. Barna kjenner henne best fra YouTube, og de voksne fra dokumentaren Tenåringssjokket i NRK TV. Årets låt heter «Mer enn god nok».

Årets sang handler om å tørre å være seg selv, og å være positivt innstilt til at man kan feile, men at det går bra likevel – Stina Talling, BlimE-artist.

Dans og læringsopplegg

Nytt i år er at NRK Super har inkludert barn i rullestol i danseinstruksjonsvideoen, og de har også laget en egen tegnspråkversjon av BlimE-låta. Vi håper dette er med på å lage vennskapskampanjen vår enda mer inkluderende, forteller prosjektleder Hartmann.

I tillegg til dansen er det også laget et læringsopplegg for skolen, slik at lærerne kan bruke hele uka på temaer rundt vennskap og utestenging. Her er det tatt utgangspunkt i kjente serier fra NRK Super, hvor elevene kan drøfte det som skjer i videoene.

NRK Super oppfordrer alle som danser BlimE-dansen til å sende inn video av dansen. Videoene kan man så se på NRK Super.no.

Kan voksne og andre sende video av BlimE-dans?

Det er flere voksne og arbeidsplasser som ønsker å danse BlimE-dansen i år, og spør om de også kan sende inn dansevideo, forteller Ida Hartmann. Det sier vi selvfølgelig ja til. Og får du ikke til å danse på fredag, så er innsendingen åpen helt fram til 30. september.

Si hei, vær en venn – BlimE!