Hopp til innhold

Informasjon til skoler og barnehager


Profilbilde til Sunniva

Av Sunniva
2 måneder siden


BlimE-dagen 12. november 2020

NRK Super inviterer alle skoler og barnehager til å danse BlimE-dansen sammen med Victor og Gyllenborg skole torsdag 12. november kl 12:00. Årets låt heter «Ser deg» og synges av NRK Supers egen Victor Sotberg. Du finner BlimE-sangen, tegnspråkversjonen og flere dansefilmer her.

Påmelding og innsending av BlimE-dansen

Vil din skole, barnehage eller gruppe være med å danse, så meld dere på her. Når barna øver på å danse sammen, vil det skape felles minner og glede, noe som gjør at samholdet i barnehagen, på trinnet og skolen generelt kan bli bedre. Bruk dansen vi har laget som et utgangspunkt.

Det er alltid noen som ikke liker å danse, noen som ikke får det til, og noen som synes at dansen er lett. Her oppfordrer vi dere til å tilrettelegge for alle elevene så godt det lar seg gjøre. Hvis dere har lyst til å filme og vise barna som danser, så finner du innsendingsskjemaene for filmene her. Dere må ikke være påmeldt for å sende inn filmer.

Undervisningsopplegg

NRK Super har i samarbeid med Redd Barna laget et undervisningsopplegg med aktiviteter til årets BlimE-uke 9.-12. november 2020. Vi håper disse aktiviteter vil bidra å styrke fellesskapet i klassen og til at færre elever føler seg utenfor. Målet med BlimE i år er at elevene skal bli bedre kjent med hverandre og inkludere hverandre. Opplegget er i hovedsak tilpasset barneskolen, men også yngre og eldre barn kan ha gleden av å gjennomføre aktivitetene.

Vi har vært inspirert av Overordnet del – verdier og prinsipper i grunnopplæringen: «Vennskap skaper tilhørighet og gjør oss alle mindre sårbare. Når vi selv opplever å bli anerkjent og vist tillit, lærer vi å verdsette både oss selv og andre. Elevene skal lære å respektere forskjellighet og forstå at alle har en plass i fellesskapet.»

Filmer med Victor og Chris

I dette undervisningsopplegget har vi lagt opp til at klassene kan gjennomføre én aktivitet mandag til torsdag i BlimE-uka. Tidlig hver morgen vil det bli publisert en video med Victor Sotberg og Chris Omdahl fra FlippKlipp i NRK Supers nettspiller som introduserer og beskriver dagens aktivitet. I tillegg finner du video fra en klasse som har gjennomført aktiviteten. Du kan hver dag vise en eller begge disse videoene for klassen din, eller du kan velge å introdusere aktivitetene selv.

Hele undervisningsopplegget med beskrivelse av framgangsmåte på hvordan aktivitetene skal gjennomføres finner du her, og videoene finner du her.

Vi håper dere får en lærerik og morsom uke!

Lenker

Alle BlimE-videoene ligger her.

Påmeldingsskjema ligger her.

Innsendingsskjema for filmer med årets BlimE-dans ligger her.

Undervisningsopplegget finner du her.

Videoene til undervisningsopplegget finner du her (fra ep.33 og utover).

Tegnspråktolkede versjoner av undervisningsfilmene ligger her.

Følg med på nrksuper.no eller NRK Super TV og dans sammen med resten av landet, Europa og Japan. Vi gleder oss til å se dere 🙂
Blime! – Ser deg

Tekst/melodi: Magnus Bertelsen

Koreografi: Quick StyleDel det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.