Hopp til innhold
Andreas Westad mener du må fortelle om det hvis du blir utsatt for seksuelle overgrep
Morgan Stenmark/ NRK

Ble utsatt for overgrep i 3 år


Profilbilde til Morgan

Av Morgan
6 år siden


Andreas Westad ble seksuelt misbrukt i 3 år, da han var barn

Da han var 12 år og bodde i Vardø, stakk han og kameratene av og til innom en eldre mann for å se film. Mannen viste f.eks. Olsenbanden eller James Bond. Det var gjerne filmer som hadde 15 eller 18 årsgrense. Andreas husker det var spennende.

– Det var jo kjekt å se på filmer som hadde 18 årsgrense når du er 12, og ingen sier noe, husker Andreas.

Alene på besøk

En gang besøkte han mannen alene, men mannen satte ikke på James Bond. I stedet satte han på en film med nakne mennesker. Det var en pornofilm. Andreas sier det var da overgrepet skjedde første gang.

– Han begynte å ta på tissen sin og etterhvert på min, fortsetter han.

Redd for å få kjeft

Overgrepene skal ha fortsatt i tre år, før Andreas flyttet fra Vardø. Men han turte ikke fortelle det til noen.

– Han sa at jeg ikke måtte snakke om det til noen. Da kunne jeg bli mobbet, og noen kunne tro jeg var homofil. Og at jeg kunne få kjeft hjemme, forteller Andreas.

Må si det til noen

Andreas fortalte det ikke til noen før han var 20 år gammel. Heller ikke til foreldrene sine. Han skulle ønske han hadde fortalt om det, fordi da kunne noen stanset overgrepene.

Han mener de som blir utsatt for overgrep må fortelle om det til noen voksne, enten det er foreldrene, læreren, politiet eller noen andre du stoler på som kan hjelpe.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.