Hopp til innhold
LEI AV DÅRLIGE KRITIKKER: Kyrre Gørvell-Dahll fra Bergen, altså Kygo, forteller i et nytt intervju at han har blitt såret av norske anmelderes lave terningkast.

Kygo er lei seg


Profilbilde til Morgan

Av Morgan
6 år siden


Artisten Kygo er lei av at norske anmeldere gir ham dårlige kritikker. – Det har faktisk vært sårende, sier han

I et nytt intervju med magasinet Papermag forteller Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som artisten Kygo, om det å få dårlige kritikker av norske anmeldere.

– De aller dårligste anmeldelsene kommer fra norsk presse. Jeg vet ikke, de liker meg bare ikke, sier han.

Kygo er en av de mest berømte norske artistene i utlandet de siste årene. Flere av sangene hans har blitt avspilt flere hundre millioner ganger.

– De anmelder gjerne en lokal rapper med en dårlig sang og gir han terningkast seks, bare fordi de vil være kule og undergrunnsbaserte (lite kjente), sier han.

Kygo har fått mange middelmådige terningkast i norsk presse.

NRK gav albumet hans terningkast tre da det kom. Låta med Selena Gomez, «It Ain’t Me», fikk terningkast to av NRK P3s anmelder.

Flere andre har også gitt ham dårlige anmeldelser.

Uenig i kritikken

Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, mener de ikke har vært for strenge med Kygo.

– Overhodet ikke. Vi i NRK P3 var blant de aller første som plukket opp Kygo før hans første konsert i Paris i januar 2014. Kygo er siden den tid en av de mest spilte artistene både på P3 og mP3.

– Er dere for opptatt av å være «kule» og velger heller å hylle de ukjente enn verdenberømte artister som Kygo?

– Nei. Vi hyller de kjente og ukjente samtidig. Det er vår fremste styrke og noe av grunnen til at P3 som varemerke står så sterkt i dag. Vi lar det etablerte løfte det uetablerte, sier Borch Bugge.

Hva synes du om musikken til Kygo?

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.