Hopp til innhold

Vet du hvorfor bier er så viktige?


Profilbilde til Trine

Av Trine
5 år siden


Mange er redde for å bli stukket om bier om sommeren. Men biene er faktisk kjempeviktige for alt livet på jorda!

Det kan være kjempevondt å bli stukket av bier. Likevel bruker mange barn og voksne fritida si på å passe på bier. De kalles birøktere. Synes du det høres rart ut at noen vil hjelpe biene? I videoen over viser Engla og Mikkel på 12 år hva birøktere gjør, og forklarer hvorfor det er så gøy og viktig. Norge trenger nemlig 30.000 flere bikuber for at det skal bli nok mat til alle som bor her i fremtiden.

De som passer på biene kalles birøktere, og har store bikuber der det kan bo opp mot 60.000 bier. Biene flyr fra blomst til blomst for å finne nektar de kan bruke til å lage honning. I tillegg tar de med seg pollen fra en blomst til neste, slik at de blir befruktet. Slik at det for eksempel kommer epler på epletrærne. Hvis biene blir borte, vil det være katastrofe for verden.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.