Hopp til innhold
MGPjr 2018 finalister
Foto: NRK/Ole Kaland

Her er finalistene i MGPjr 2018!


Profilbilde til Patricia

Av Patricia
5 år siden


Årets tema i Melodi Grand Prix jr handler om å være god nok.

I år som i fjor er det ti forskjellige artister fordelt på seks solister, to duoer, en kvartett og ett band. Disse skal synge foran 16 000 elleville publikummere i Telenor Arena 3. november.

Men før det skal de gjennom en spennende musikalsk reise og første stopp på veien er en kort videopresentasjon av de unge talentene.

Alt du må vite om påmeldingen til 2019!

 

Ada
«Frekk»

Ada kommer fra Lillestrøm og kommer fra en musikkfamilie. Inspirasjon til låta fikk hun fra all snakk om nettmobbing på skolen og MeToo-kampanjen som har vært et hett tema i media den siste tiden.

Nameless 5
«God nok»

Guttebandet er fra Birkeland på Sørlandet. De har tidligere har sunget på UKM (UKM; Ung Kultur Møtes er et offentlig kulturtiltak for ungdom mellom 13 og 20 år, og foregår hvert år over hele landet), består av medlemmene Anders, Børge, Gabriel, Jonas og Mathias. Bandet oppstå på kulturskolen der de øver en gang i uka.

4everU
«Forandring»

Kvartetten består av Eline, Savannah, Maria og Bettina. De fire jentene kommer fra Krokstadelva, Mjøndalen, Bærum og Nærsnes, og synger i kor sammen. Sangen handler om å begynne på ungdomskolen i åttende klasse og bli yngst igjen.

Fredrik
«Je vil værræ en venn»

Fredrik er fra Gardvik i Nord-Odal kommune. Han bidrar med en ballade om vennskap og det å se andre som står alene.

Fyah Yardie
«Lære»

Leo er fra Stovner i Oslo og har tatt artistnavnet Fyah Yardie. Han har vokst opp med reggae, jamaicansk dancehall og rap. Han begynte å rappe da han var 9 år.

Nolea
«Bare du og jeg»

Duoen Nolea består av Nora og Olea fra Drammen. Drammensjentene har kjent hverandre siden første klasse, og har vært venner siden da. Sangen deres handler om vennskap, og den skrev de sammen.

Ammy
«Trenger ikke»

Amelia har tatt artisnavnet Ammy. Hun er fra Asker og deltar med en sang om å slappe av. Ammy har vokst opp i en musikalsk familie. Høsten 2017 opplevde hun en litt kjip periode som inspirerte til låten.

Indiana
«Følge hjertet»

Indiana fra Oslo og er den yngste deltakeren i år. Hun skrev låta etter hun hadde lest en bok om mobbing.

Twilight
«Fortapt i skumringen»

Zidan er fra Mortensrud i Oslo. Han har tatt artistnavnet Twilight og deltar med raplåta «Fortapt i skumringen». Den handler om å se både mørke og lyse sider ved livet, siden twilight (skumring) er både mørkt og lyst.

Unknown
«Bussen heim»

Duoen Unknown er fra Nesna og er det eneste nordnorske bidraget i år. Duoen som består Emma på vokal og Linn på gitar. Låta er skrevet av Emma og handler om foreldre som ikke er sammen lenger. Sangen er en gladsang selv om tema kan virke trist.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.

Har du opplevd noe vondt og alvorlig? Ikke skriv det her, men chat anonymt med Kors på halsen eller ring 116 111.