- Jeg lover å sette barna først

Da polfarerne fra Oppdrag Nansen møtte statsminister Erna Solberg fredag ettermiddag fikk de henne både til å love å sette barna først når hun forhandler om klimaet, og til å sende en oppfordring til president Obama om å møte barna for å høre hva de har å si.

Statsministeren skrev under på en kontrakt med det høytidelige løftet "I promise to put children first when negotiating climate" (Jeg lover å sette barna først når jeg forhandler om klimaet.) Hun skrev også under på nettsiden til MeetTheKids, hvor over 17.000 andre underskrifter allerede er samlet.


Erna skrev under på å sette barna først når hun forhandler klima, og la ut en klar oppfordring til president Obama på sin Instagram-bruker

Hun la også ut et bilde av seg selv og de unge polfarerne med en klar oppfordring til Obama om å møte barn, på sin egen Instagrambruker. Under bildet skriver Erna "Disse unge klimaaktivistene besøkte meg i dag for å sørge for konkrete løsninger i Paris!"

Erika, Johannes, Elias og Johanne fra Oppdrag Nansen Erna Solberg. Med er de yngste ekspedisjonen som har gått på ski til Nordpolen. Nå vil de fortelle verdenslederne hva klimaendringene gjør med naturen og dyrelivet helt nord på kloden.

Hashtaggen #ErnaMeetTheKids ble flittig brukt på sosiale medier, og til slutt sa Erna ja til et møte. Nå ønsker barna at så mange som mulig gjør som Erna Solberg og bruker hashtagen #ObamaMeetTheKids, sånn at de kanskje kan få møte ham også.

I løpet av neste uke drar Oppdrag Nansen til Paris for å holde tale på den internasjonale klimakonferansen COP21. Men før det er de invitert hjem til kronprinsparet på Skaugum for å få noen gode råd på veien.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar