NRK Super
Foto: NRK

– Hei, det er klima-ministeren som ringer

- Hva gjør du som klimaminister for å hjelpe miljøet?

Johannes og Johanne i Oppdrag Nansen var ikke redd for å stille tydelige spørsmål da de fikk telefon fra Norges klima- og miljøminister, Tine Sundtoft. Hun er den som bestemmer hvor mye penger vi skal bruke på miljøvern i landet vårt.

Se også: Slik jobber isbjørnforskerne

En av de viktigste oppgavene til Oppdrag Nansen er å finne ut mer om miljøet vårt og klimaendringene, særlig oppe i nord. Og hvis alt går som planlagt, skal de fire deltakerne delta på det internasjonale klima-møtet i Paris i november. For å tale barn og unges sak.

- Det er viktig at vi får en plass til å tale på det møtet, det er jo vi unge som skal redde jorda, slår Johanne fast.

Se hva klimaministeren svarte her:

- Hun virket ikke så veldig engasjert i å hjelpe oss, men jeg håper hun er det, sa Johannes etter at telefonsamtalen var over.

Heldigvis er det mange barn og unge i Norge som er veldig engasjerte i miljøet. Noen av dem har meldt seg på i Miljøagentene, blant annet Johanne selv. Og senere denne dagen møtte Oppdrag Nansen en liten gruppe miljøagenter fra Longyearbyen.
miljoagent
Eiril (9 år), Mali (9 år) år, Ella (10 år) og Thale (13 år) er fire av litt over 30 miljøagenter på Svalbard. De fikk møte Oppdrag Nansen-deltakerne utenfor en hytte som heter Ocean Hope ("havets håp") nede på stranda i Longyearbyen.

- Hytta er bygget av skrot og søppel hentet opp fra sjøen, forteller Thale.

Alle de fire miljøagentene har sett isbjørn, og er opptatt av at det flotte dyret skal klare seg. De håper at flest mulig barn og unge vil melde seg som Miljøagenter og gjøre det de kan for å redde miljøet. Mali forteller at de blant annet har samlet inn miljøskadelige batterier i nabolaget.

Gjør du noe for miljøet? Skriv det i kommentarfeltet!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar