Foto: NRK

Hundrevis av boktips fra dere!

I helgen inviterte vi dere til å fortelle oss om bøker dere har lyst til å dele. Over 600 tips kom inn, med navn på boka, hva den handler om og hvorfor den er bra.

En bok som mange har tipset om er Dustedagboka. Det er en slags jente-versjon av populære "En pingles dagbok".

- Den er veldig morsom og man kan på en måte ikke stoppe og lese den man blir trukket med i historien, forteller 10 år gamle Maria fra Røyken, som leser bøker to timer hver dag.

Se hele lista: Alle de 600 boktipsene fra dere!

En mer alvorlig dagbok som mange har lest, er Anne Franks dagbok. Det er en bok som handler om en ekte historie, da den unge jødiske jenta Anne Frank måtte gjemme seg for tyskerne under krigen.

- Den er spennende og lærerik, sier Madelene, 10 år, fra Øvre Eiker.
entry-173-image
Masse andre gode bøker finnes blant boktipsene, blant annet disse:

Den hemmelige hagen

"Boka handler om en bortskjemt jente som ingen liker. Foreldrene hennes dør og hun må bo i et stort hus med mange hemmeligheter. Hun finner også en mystisk hage uten dør, som har en underlig historie. Og hun blir kjent med Dicon (som er dyrenes venn) og Colin (som er en syk gutt, bortgjemt på et rom)."
Tipset av Oda, 12 år, fra Telemark (pluss flere andre)

SVK

"En kjempe som heter Store Vennlige Kjempe og en liten jente som heter Sofie skal redde menneskene fra å bli spist opp av slemme kjemper."
Tipset av Martine, 11 år, fra Modum

Salamandergåten

"Cesilia og Leo finner en død mann på stranda. Han har tatovert en salamander på armen. En annen gjest på Perlen Pensjonat har også det. Hvorfor mannen døde og hva som skjer må du lese selv."
Tipset av Kristina, 11 år, fra Voss (og flere andre)
entry-76-image

Mirakel

"En gutt på 10 år starter i femte klasse, etter en liv med hjemmeundervisning. Han har det ekstra vanskelig med å begynne på skolen fordi han er født med deformert ansikt."
Tipset av Abi, 14 år, fra Oslo (og flere andre)

Gutta i trehuset

"Om to gutter som heter Andy og Terry. De er forfattere. Andy skriver. Terry tegner. Og de bor i et hus med 13 etasjer. Og for hver bok utvider de trehuset."
Tipset av August, 9 år, fra Vest-Agder (og flere andre)
entry-91-guttaitrehuset13etasjerpresse

Divergent

"Boka handler om en jente som skal ta en test på skolen for å finne ut hvilken fraksjon hun skal velge. Fraksjonen hun velger må hun leve med resten av livet. Da hun tok prøven var svarene uklare. De som får slike svar kalles divergent."
Tipset av Rebecka, 13 år, fra Arendal

Faen ta skjebnen

"Jenta Hazel har lungekreft så hun må gå rundt med en oksygentank. Hun begynner å gå i en gruppe med folk som har kreft, der møter hun Augustus som har hatt kreft...."
Tipset av Sandra, 12 år, fra Bergen (pluss flere andre)

Beskytteren

"Boken handler om 15 år gamle Mickey Bolitar. Når kjæresten forsvinner blir han blandet inn i ting han ikke visste eksisterte og det blir hans oppgave å redde henne."
Tipset av Marie, 13 år, fra Os (og flere andre)

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar