Foto: NRK

Hva skjer når gutt og jente bytter roller?

Må en gutt være en gutt og en jente en jente? Boka "Eksperimentet" handler om hva som skjer når tvillingene Amund og Amanda bestemmer seg for å bytte roller. NRKs barnebok-anmelder Anne Cathrine Straume har lest boka, og forteller litt om hva hun synes.

Hør hva anmelderen sier om boka:

Greier de å lure besteforeldrene?

På vei til sommerferie hos farmor og farfar foreslår Amund at de skal bytte klær og roller - han skal være Amanda og tvillingsøsteren hans Amanda skal være ham. Og besteforeldrene blir lurt.

Men så begynner ting å skje når de blir bedt på båttur av et annet søskenpar. Nå er det for sent å si at de bare later som. Amund synes det er rart og flaut å bli hjulpet om bord i båten nå som han er "jente".

Pinlig og underholdende

Anmelder Anne Cathrine synes det er et spennende tema forfatteren av "Eksperimentet", Harald Nortun, har valgt seg. Hun synes boka er både pinlig og underholdende, men det er også ting hun synes ikke er bare bra med den. Er det for eksempel så stor forskjell på rundt 11 år gamle gutter og jenter? Noen ting som Amund og Amanda sier høres også litt kunstig ut og ikke sånn en 11-åring ville sagt på ekte.

Fikk du lyst til å lese boka?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar