Dyrevenn

Foto: NRK

Skjønner de et kvekk?

Se ukas Dyrevenn her!

I Dyrevenn denne uka møter vi André. Han har høner, men han får også besøk av andre dyr. En andefamilie kommer ofte innom – for å kvekke litt med hønene kanskje? Men høner kakler jo, så de skjønner vel ikke et kvekk av det endene sier?

andefamilie1
Det er faktisk slik at alle fuglearter har sitt eget språk som bare den arten forstår. Men det finnes også et felles fuglespråk som alle fugler kan. Hvis ei kråke oppdager fare så kan kråka varsle spurver og kjøttmeiser i nærheten slik at de kan komme seg i sikkerhet. På fellesspråket kan fuglene også si hva slags fare som truer, enten det er en hauk, et ekorn eller en rev som lurer i buskene.

kjøttmeis1
Noen fugler er riktig så utspekulerte. Kjøttmeisen kan finne på å bruke fellesspråket for å lure andre fugler. De skriker: -Fare på ferde! Så forsvinner alle fugler vekk fra bærbusken de sitter i, og kjøttmeisen får spise i fred. Hvis fuglene ikke flykter risikerer de å bli mat for Mikkel Rev! André har nemlig også hatt besøk av rev. Og en av revene har bestefaren hans stoppet ut.

Se her hvordan et dyr blir stoppet ut:


 

Kilde: Ornitolog Frode Falkenberg og Nysgjerrigper.no

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar