NRK Super
Foto: NRK

Oppdrag Nansen nådde Nordpolen!

- Hurra, vi er framme!!!

De fire deltakerne i Oppdrag Nansen jubler over å ha blitt Norges yngste polfarere: Etter seks dagers hard marsj på ski over isen kom de endelig fram til selveste Nordpolen tirsdag kveld. Det første de gjorde da de kom fram var å juble masse. Og så plantet de en stav med flagg akkurat på polpunktet.

Hør Erika fortelle rett etter ankomst:

- Jeg har vært ganske sliten de siste dagene, men da vi til slutt kom fram, var det som all slitenheten bare ble borte med en gang, sier Erika.

Hun forteller at for henne har det vanskeligste vært å komme seg ut av teltet om morgenen. Når du ligger i en varm sovepose, er det hardt å stå opp til vind og 20 minusgrader!

Du kan si gratulerer til deltakerne i kommentarfeltet nederst!
Se ruten de har gått på kartet her!

I temperaturer på ned til -20, og med snøfokk og dårlig sikt har de fire hardhausene skrevet ny norsk polarhistorie: De er nå de yngste nordmenn som har gått på ski til Nordpolen.

- Det er dritkult å skrive historie!, sier Johannes. Her ser du han og de tre andre plante Oppdrag Nansen-flagget på 90 grader nord:
dag6-flagg

Men Oppdrag Nansen er ikke på polekspedisjon bare for moro skyld. Underveis har de drevet forskning som kommer til nytte for de ekte polarforskerne.

Blant annet har de gjort snømålinger for Norsk Polarinstitutt, og de har også med seg en bøye med avanserte måleinstrumenter. Denne bøyen skal de plassere på polpunktet, og så skal den drive avgårde i sjøen, mens den sender avgårde måledata.

Bøyen ser du liggende i pulken på bildet under:
dag6-pulk

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar