Dyrevenn

Ville du hatt en nakenkatt?

Har du noen gang sett en katt uten pels? Det er sjelden, men finnes. Et eksempel på det er den russiske nakenkatten sphynx, som er husgjesten i ukas Dyrevenn-episode. Se video øverst!

Ved å forandre på genene, har mennesket klart å avle fram noen dyrearter som mangler pelsen de ellers skulle hatt. Nedenfor ser du noen eksempler.

Den russiske nakenkatten sphynx

Nakenkatten har blitt avlet fram siden 60-tallet. Den er intelligent, leken og kosete. Siden den ikke har pels som isolerer, er huden varm, og den liker seg best under et pledd eller på andre varme steder.

Peruviansk hårløs hund

Helt siden inka-indianernes storhetstid på 1500-tallet, har hårløse hunder eksistert i områdene rundt Peru. Den peruvianske hårløse hunden er vennlig, beskyttende overfor barn og leken.

Naken-marsvin

En av fordelene med naken-dyr er at de passer for folk som er allergiske. Naken-marsvin er ikke spesielt vanlig, men det begynner å bli mer populært, blant annet her i Skandinavia.

Den hårløse syriske hamsteren

Denne raringen er en syrisk hårløs hamster. Som alle hamstere liker den å stappe mat inn i kjakene sine, men denne mangler altså også pels på grunn av en genfeil. Søt likevel, da?

Nakenrotte

Nakenrottene lever nede under jorda, der de graver lange ganger og tunneler med de kraftige fortennene sine. Noen synes de er stygge, men det er faktisk en god del som har dem som kjæledyr.

Hva synes du om nakendyrene, er de søte, rare eller stygge? Ville du hatt et dyr uten pels? Fortell hva slags i kommentarfeltet!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar