Dyrevenn

Foto: NRK

Ønsker du deg et kjæledyr?

Det er et stort valg å bestemme seg for å få et kjæledyr. Mange tenker seg ikke godt nok om og finner ut at de ikke kan ha dyret likevel. Noen blir tatt hånd om av Dyrebeskyttelsen, slik som kattungen Fia. Hun trengte et nytt hjem, og i Dyrevenn får du historien om hvordan det går når Fia kommer til sin nye eier Kaia.

Se Dyrevenn her!

Ikke alle katter er så heldige å ha et hjem: 

Finn ut om du er klar 

Å få et kjæledyr blir som  å få et nytt  familiemedlem, og det er et stort ansvar. Derfor sier loven at barn under 16 år må dele ansvaret for dyret med en voksen. Om dere tenker på å skaffe hund eller katt er dette noen spørsmål du og familien din må tenke over:

  • Har du tid? Både hunder og katter trenger stell, kos og mating hver dag. Hunder trenger også å gå tur, mange hunderaser trenger mye mosjon for at de skal ha det bra.
  • Har familien din råd? Det koster penger! Hunder og katter trenger fôr som passer dem, de trenger utstyr som bur, halsbånd og børster. De må også til dyrlegen en gang i blant, og det kan være dyrt.
  • Er du eller noen i familien allergisk mot hund eller katt? Hvis du ikke allerede vet må du til legen for å finne ut. Hvis du er allergisk er det ikke sikkert du er allergisk mot alle katte- og hunderaser.
  • Hvem passer dyret ditt i ferien? Finn ut hvem som kan være dyrpasser hvis du og familien er borte på ferie. Det finnes hunde- og kattepensjonat, men det koster penger.
  • Passer hund eller katt der du bor? Når du er på skolen om dagen må hunden eller katten ha et sted å være. Ikke alle hunder og katter kan være inne lenge av gangen uten at noen passer på dem. Katter som er oppvokst inne kan trives som innekatter, men de fleste trenger trygge utemuligheter.

Det finnes mange hunder, katter og kaniner som trenger et nytt hjem. Hvis du og familien din har bestemt at dere skal ha et kjæledyr kan det kanskje være en idé å få et hjemløst dyr? Det finnes flere organisasjoner som tar vare på dyr som trenger nye eiere, slik som Dyrebeskyttelsen og Foreningen for omplassering av dyr.

Kilder: fod.no, akersmus.no, dyrebeskyttelsen.no, norskhuskattforening.no

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar