Foto: NRK

Prom, cheerleaders og Starbucks!

Du vet sikkert en hel del om USA, men har du vært der?
Vår praktikant i Super, Vilde, var ett år i Seattle i USA da hun var 17 år!

Se, les og hør Vilde fortelle om sin tid som utvekslingsstudent i USA!

Hverdagen
Det man tar som et selvfølge i Norge, er ikke nødvendigvis vanlig i andre land. I USA gikk de med sko inne og spiste middag klokken halv åtte på kvelden. Selv om det føltes rart tilpasset jeg meg, det var jo tross alt jeg som dro til deres land.

Idrett
I USA driver man med idrett gjennom skolen man går på. Jeg prøvde meg på terrengløping- og digget det! Her vant jeg min første konkurranse etter å ha løpt 5 kilometer gjennom skog, bakker og gjørme.

Prom - Skoleball
Prom er det største skoleballet på High School i USA, og høydepunktet mange har ventet på i årevis. Forventningene er skyhøye. Etter timevis på badet ble det photoshoot i finstasen. Jeg hadde det gøy, til tross for at dagen var litt oppskrytt.

Amerikansk fotball
Seattle Seahawks er Seattles amerikanske fotballag. Hver søndag i sesongen møttes en fast gjeng som for å se kampen sammen og spise mat. Da hadde vi på lagets farger, blått og grønt, og skrek til Tv'en 3 timer i strekk. Her hadde jeg farget hårtuppene blå til ære for laget.

Graduation - amerikansk "russetid"
Elevene som fullfører videregående i USA får på seg hatt og kappe når de mottar vitnemålet. Alle er glade og stolte. Akkurat som i en amerikansk klisjéfilm hiver de hattene i luften mot slutten av den høytidelige seremonien.

Supersweet 18
Da venninnene mine fylte 18 år ble det feiret med 300 gjester, dansere, prinsessekjoler og en fem etasjers kake. Det er nok den mest elleville bursdagsfeiringen jeg kommer til å oppleve.


Hvor kunne du aller helst tenkt deg å ende opp som utvekslingsstudent? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar