Sånn var Barne-TV på 1970-tallet

De som er rundt 40-50 år i dag var barn på 70-tallet. På den tiden fantes ikke internett eller mobiltelefoner, og selv TV var ganske nytt. Faktisk var det ikke farger på TV før i 1972. Før det var alle TV-programmene i bare svart/hvitt!

Se også: Sånn var datamaskiner og telefoner før

Den eneste TV-kanalen som fantes var NRK, og bortsett fra barne-TV mellom klokka seks og halv sju, var det ingenting annet på TV for barn.

Her er noe av det man så på den gangen:

Mens vi går og legger oss

Alle som var barn på 70-tallet – og sikkert også mange som er født senere – vet hvem Flode og Trond-Viggo er. De hadde sitt eget program, som handlet om hva som skjer på kvelden når vi er trøtte og skal legge oss. Begge to var veldig opptatt av dette med å pusse tenner, og hvor viktig det er.

Klipp fra "Mens vi går og legger oss"

Lekestue

Lekestue var et program som gikk i mange år. Programlederen het Vibeke Sæther, og med seg hadde hun gjerne Geir Børresen. Hvert program handlet om noe bestemt, for eksempel hvordan man lager klær eller hva som skjer på en bondegård. Og så var de opptatt av hva slags form ting hadde, om det var trekantet, firkantet eller rundt.

Klipp fra Lekestue med Vibeke og Geir

Pompel & Pilt

Mange syntes denne dukkeserien, som var i svart/hvitt, var rar og kanskje litt skummel. Særlig på grunn av Gorgon Vaktmester. Serien handlet om de to reparatørene Pompel og Pilt, som gikk rundt i en merkelig verden med merkelige vesener og lette etter ting de kunne reparere.

Klipp fra Pompel & Pilt

Så rart

Bamsen Teodor og Onkel Lauritz var to veldig populære figurer i Barne-TV på denne tiden. De to var nysgjerrige på alt mulig og fant på mye gøy sammen i studio til programmet sitt, som het "Så rart".

Så rart med Teodor og Onkel Lauritz

Klabb og Babb

Klabb og Babb var to landstrykere som gikk rundt med vogna si. De hadde ikke noe fast sted å bo, men trivdes med å reise rundt og synge, spille og gjøgle for folk på veien.

Klipp fra Klabb og Babb

Har du hørt om noen av disse figurene før? Hvis ikke, har helt sikkert foreldrene dine det!

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar