NRK

Sånn var Barne-TV på 1980-tallet

De som var barn på 80-tallet er unge voksne i dag, sånn omtrent 30-40 år gamle. Da de var små, var internett ennå ikke kommet. Ikke ordentlige mobiltelefoner heller, de veide en kilo og kunne bare ringe, ikke sende SMS en gang.

Se også: Sånn var Barne-TV på 1970-tallet

På TV fantes ingen barnekanaler, bare NRK 1. Og Barne-TV var bare en halvtime hver dag, fra seks til halv sju om kvelden. TV'ene hadde akkurat fått fjernkontroll - før det måtte man reise seg hver gang man skulle skru på lyden eller bytte kanal.

Her er noe av det vi så på den gangen:

Portveien 2

I sitt bitte lille, røde hus i Portveien nummer 2, bodde Eli. Jarl var også der, og dessuten en hemmelighetsfull sjiraff som het Raffen. Selv om han stadig vekk lurer i bakgrunnen, blir han aldri oppdaget. Eli og Jarl er veldig opptatt av uker, dager og været.

Klipp fra Portveien 2 med Eli og Jarl

Fragglene

Dette var en superpopulær dukkeserie som "alle" så på. Bobo, Moki, Bober og de andre fragglene bodde i Fraggelberget sammen med de små og flittige Doserne, som bygger spiselige byggverk. Og på utsiden var Skrothaugen, gorgene og oppfinneren med hunden sin, Sprocket. Kom og syng en sang, leke gjør vi dagen lang!

Klipp fra vignetten til Fragglene

Sjokedorisei

En av de mest kjente figurene i Barne-TV noen gang, er Titten Tei. Den morsomme og nysgjerrige dukka med rød- og hvitstripet genser var på TV i mange år, blant annet sammen med Sjonkel Rolf. Sammen undret de seg over fremtiden og var opptatt av miljøet.

Klipp fra Sjokedorisei med Titten Tei og Sjonkel Rolf

Regnbuebyen

Når fuglen Gullars braser gjennom taket hos Marianne i Regnbuebyen, flytter han inn til henne. Sammen opplever de mye rart, og får stadig besøk av den snåle naboen Indigo, som bor i en søppelbøtte i nabolaget.

Klipp fra Regnbuebyen med Gullars og Marianne

Vill, villere, Villaveien

Denne komiserien handler om familien Frank, med pappa Reidar, som er svensk, mammaen Bente og barna Trine, Nils og Arne. De holder til i boligstrøket Villaveien, der det skjer masse gøy og ville ting. Reidar er alltid uheldig, og det hjelper ikke at barna hans er ganske rampete.

Klipp fra vignetten til Villaveien

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar