Sånn var Barne-TV på 1990-tallet

De som er voksne nå, synes ikke at 90-tallet er så lenge siden, men faktisk er det jo hele 25 år siden 1991!

På denne tiden begynte det å bli vanlig med datamaskiner, selv om de var store og klumpete. Først på slutten av tiåret kom internett, som var noe helt nytt. Det var også blitt vanligere å ha flere TV-kanaler, sånn som TV 2 og TV Norge, og barna hadde litt mer å velge mellom. Men fortsatt var den ene halvtimen med Barne-TV på NRK1 det barn flest hadde av å se på på TV.

Sesam Stasjon

Max Mekker, Alfa og de andre dukkene i Sesam Stasjon ble noen av 90-tallets største stjerner. Serien ble spilt inn på en ordentlig togstasjon, nemlig Lørenskog stasjon utenfor Oslo. Visste du forresten at dukkene i Sesam Stasjon er laget av de samme menneskene som laget Fragglene?

Klipp fra Sesam Stasjon med Alfa, Bjarne og Max.

Midt i smørøyet

Før, da NRK Super ikke fantes og barn ikke hadde noen egen kanal, var det bare en halv time med TV for barn og unge. Unntatt lørdager. Da var det en ekstra halvtime klokka halv sju for de litt større barna. På 80-tallet het denne Halvsju, og på 90-tallet kom det et nytt program, nemlig Midt i smørøyet.

Klipp fra Midt i smørøyet om kyssing

5 på!

Dette spørreprogrammet, med Andreas Lunnan som programleder, gikk på skjermen i 10 år, fra 1989 til 1999. Skoleelever over hele landet fikk lov til å konkurrere om å svare riktig på spørsmål, og så ble det kåret en vinner til slutt.

Klipp fra 5 på!

Atte katte noa

Denne serien ble første gang sendt på TV i 1988, og var et slags musikkprogram med ulike gjester og programledere.

Klipp fra Atte katte noa

Huset med det rare i

Denne serien begynte i 1992 og hadde flere forskjellige programledere underveis. En av dem var Marianne, som du helt sikkert kjenner fra andre programmer på NRK Super. Programmet hadde mye sang, dans og musikk, og her ser du en av sangene.

Klipp fra Huset med det rare i

Hadde du sett noen av disse fra før? Hvilken likte du best?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar