Foto: NRK

Se de innsendte sommerminnene!

I helgen inviterte vi dere til å dele sommerminner med oss, og allerede har det kommet inn mange. Vi har plukket ut noen av de som har sendt inn det de husker best fra årets sommer:

Thilde (11 år) fra Stjørdal har sendt inn dette fine bildet av sitt beste sommerminne.
- Jeg var på ferie og bodde i et fyrtårn i to dager, forteller hun.
fyr
En jente på 10 år fra Svelvik har en litt flau historie. Det skjedde da hun var på en camping-øy sammen med bestevennen sin.
- Og så fant vi ut at gutten jeg er forelska i også var på den øya. Da vi skulle bade om kvelden, stupa jeg fra en stein, men så landa jeg OPPÅ gutten jeg er forelska i! Vi lo sykt mye, men inni meg var jeg sykt flau! Jeg har aldri vært så flau i hele livet mitt! P.S. Ingen ble skadet! :-)

Fra Malvik kommer 10 år gamle Eirin. Hun har vært og fisket på Frøya sammen med bror, onkel, pappa og mamma. På bildet ser du en flott fisk som hun klarte å dra opp.
torsk
En annen som har vært på fisketur i sommer er Jasmin (10 år) fra Harstad. Hennes sommerminne er da hun fikk denne sjøstjerna på kroken.
sjostjerne
- Jeg husker best da jeg var i Hellas med familie og vennene mine. Vi var 25 stykker og bodde på et fint hotell med masse blomster, og i hagen vår var det to skilpadder, skriver Johanne, 12 år, fra Hadeland. De to skilpaddene ser du på bildet.
skilpadder
Katten til Kimie på 11 år fra Gratangen, har ikke bare hatt det greit: I sommer datt den oppi en dieseltank!
- Simba er egentlig rød, men da han kom hjem var han helt svart! Mamma skrek og jeg og lillebror kom springende ned trappa og måtte flire da vi så den svarte katten, skriver Kimie. Heldigvis gikk det bra med Simba, moren tok ham i dusjen og dusjet han! Men Simba hater å dusje, og holdt på å hoppe over dusjdøra!
simba
Sommerens beste minne for 12 år gamle Kamilla fra Oppland er da hun og en venn var på brygga og lagde en sang og spiste is.
bryggeis
Lavin, 11 år, fra Skien innrømmer at hun ikke er blant de tøffeste til å ake i vannsklier.
- Jeg dro til Bø Sommarland. Og hvis du tror at jeg har tatt skliene, så tar du feil. 😛 Jeg turte ikke, så jeg svømte i bare 1 meter og noen cm dypt vann. Vel, det var jo gøy det!
sommarland
Ikke alle har sommerminner som er bare morsomme. Askim-jenta Erika på 12 forteller at blant alt som har skjedd i sommer er det at farfaren ble veldig syk det hun husker best. Han måtte på sykehus for å overvåkes.
- Også kommer jeg til å huske turen til Skjervøy fra Tromsø med båt med min farmor, skriver Erika.
hand
Fra bygda Ål i Hallingdal kommer Lena på 12 år, som har en spennende sommertradisjon: Hvert år pleier de å få besøk av to tårnfalker!
- Pappa har laga ein kasse med kamera inni, så me kan sjå når eggene klekk, forteller Lena, som var så heldig at en av de flotte rovfuglene kom og landet på hånden hennes. Denne tårnfalken har hun gitt navnet Valentino!
tarnfalk
Også Theodor, 11 år, fra Oslo har hatt en spennende dyreopplevelse i sommer.
- Jeg var på et apefjell der aper fikk gå fritt rundt, til og med inni husene!
ape
Synne, 10 år, fra Fræna husker best den utrolige fine campingturen hun hadde til Moysand i Grimstad.
- Det var veldig gøy. Jeg badet og koste meg med venner, det er et ferieminne jeg kommer til å huske lenge. Forresten var det min første campingtur, men det blir nok ikke den siste. Håper alle andre har hatt en like fin ferie, skriver hun.

Åtte år gamle Elise fra Lyngseidet har vært ute med kameraet i sommer. Hun var i Finland og gikk tur på stranden og da måtte hun bare ta dette fine bildet.
solnedgang

Camilla, 9 år, fra Stord har et enkelt, men fint sommerminne:
- Jeg har opplevd noe så fint som å være på båttur med min aller beste venn!

Utenfor Tjøme ligger feriekolonien Hudøy. Der kommer barn fra Oslo for å være alene uten foreldrene i en til to uker. Ti år gamle Sara var på Hudøy for første gang i sommer, i hele 12 dager!
- Det var superspennende og veldig gøy! Jeg har mange minner der i fra, men noen av dem er at jeg fikk meg noen nye venner og at jeg ble kjent med mange nye og hyggelige folk. Noen av de jeg ble kjent med har jeg møtt etterpå og det er veldig hyggelig, skriver Sara.

- Det jeg husker best var da jeg og lillebroren min plukka blåbær, forteller Sandra på 9 år. Hun fikk kjempemasse bær, hele glasset ble fullt, og etterpå lagde de blåbærsyltetøy av det.
blabar
Rebecca, 12 år, fra Bjarkøy deler en liten historie fra i sommer med oss:
- Jeg husker da jeg og noen folk var og bada, så skulle jeg og lillesøsteren til vennen min, Dina, på en liten flåte vi hadde lagd helt selv. Men jeg mistet det tauet vi skulle holde i for at vi ikke skulle bli tat av strømmen. Så måtte vi bli hentet av en båt, og jeg ble kjemperedd, og det ble Dina og.

Mange drar på fjellet om sommeren, og en av de som har vært på Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, er 11 år gamle Sofie fra Asker.
- To dager før jeg skulle gå Galdhøpiggen, trynet jeg og forstuet håndleddet, men jeg gikk til topps likevel, med bandasje og vondt i håndleddet, forteller hun.
bandasje
En annen som har hatt naturopplevelser i sommer er Vilde, 11 år, fra Tysfjord. Her er hennes sommerminne:
- Jeg husker den store, klare og vakre regnbuen kvelden før vi dro på ferie i Sverige. Ved siden av den var det en regnbue til, men den så jeg bare så vidt. På bildet ser den ikke fullt så klar og vakker ut, skriver Vilde.
regnbue

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar