Foto: NRK

Se svarene fra Newtons eksperter

Vi har samlet alle ekspertsvarene fra Newton for deg.
Trykk her om du vil lære mer om alt!

Her kan du bli kjent med alle Newtons eksperter.
Om du har et spørsmål som trenger ekspertsvar kan du sende det til newton@nrk.no

 

Har du et spørsmål om kroppen?

Morten Munkvik

Morten Munkvik

Morten Munkvik er allmennlege og har undervist i medisinske fag i mange år. Han har gitt ut en bok som heter "Kroppen vår", og som er basert på spørsmål som er kommet inn til Newton fra barn som ser på programmet.
(Foto: Stine Moen/Studio Vest)
 
 

Har du et spørsmål om geologi?

Merethe Frøyland

Merethe Frøyland

Merethe Frøyland har studert geologi og gjorde da et forskningsstudie der hun forsøkte å forstå hvor sølvet på Kongsberg kom fra. Samtidig som hun studerte og forsket i geologi fikk hun anledning til å fortelle folk om faget. Det syntes hun var så spennende at det er det hun forsker på nå - hvordan gjøre geologi spennende og forståelig for skoleelever og andre.

 
 

Har du et spørsmål om vær?

Merete Øiestad

Merete Øiestad

Merete Øiestad jobber som meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen. Det vil si at hun finner ut hva slags vær det skal bli, hvor mye det skal blåse og hvor høye bølger det vil bli på havet. Hun syns det er kjekt å dele kunnskapen sin om vær og værfenomen med både barn og voksne.
(Foto: Marit Hommedal)

 
 
 

Har du et dyrespørsmål?

Dag Dolmen

Dag Dolmen

Dag Dolmen er førsteamanuensis ved NTNU Vitenskapsmuseet. Han arbeider med herpetologi (amfibier og reptiler), dessuten med ferskvannsdyr og smådyr på land.
(Foto: NTNU)

 
 
 

Har du et spørsmål om fysikk?

Bjørn-H. Samset

Bjørn-H. Samset

Bjørn H. Samset er fysiker og forsker, og har doktorgrad i kjernefysikk. Tidligere forsket han på naturens aller minste byggesteiner. I dag jobber han ved CICERO Senter for klimaforskning i Oslo, og forsker på jordens klima. Det beste han vet er et godt spørsmål om naturen, for han vil gjerne vite hvordan alt i hele verden virker.

 
 

Har du et spørsmål om verdensrommet?

Marianne Moen

Marianne Moen

Marianne Moen jobber med romfart og raketter på Norsk Romsenter. På universitetet studerte hun geologi. Jobben hennes i dag er å fortelle om alt det spennende som skjer i verdensrommet om raketter og satellitter, romsonder og astronomi.

 
 
 

Om du har et spørsmål som trenger ekspertsvar kan du sende det til newton@nrk.no

Legg igjen en kommentar