Dyrevenn
Se hele videoen av at Karamell blir mamma

Endelig kom grisungene!

Helt siden romjula har vi ventet på at grisepurkene Karamell og Lollipop skulle få grisunger. De er mor og datter, og begge har vært drektige (gravide) i over 3 måneder. Søndag 7. januar startet endelig fødselen for Karamell. Og natt til 8. januar ble Lollipop mamma.

På Dyrevenns nettsider spurte vi dere når dere trodde de skulle få unger. Mange svarte som dyrlegen, at de ville komme rundt nyttårsaften:

Hvor mange unger?
Forrige gang Karamell fikk unger, fikk hun 8. Mange av dere tippet at hun denne gangen ville få 10, 11 eller 12 unger. Dere gjettet også at Lollipop ville få like mange. Og dere var NÆRE! Men det var de som tippet 13, 14 eller 15 som traff riktig:

Både Karamell og Lollipop fikk 14 unger hver.

De fleste er friske og raske, men... Som dere ser i videoen er det vanlig at noen grisunger dør før, under eller etter fødselen. Karamell hadde to dødfødte. Og to som døde i løpet av første natta. Det er trist, men ganske vanlig når griser får unger. Karamell har derfor nå 12 unger. Men både hun og Lollipop har fortsatt mange små, fine grisunger de skal kose seg med i ukene fremover.

Følg med!
Om noen dager skal Dyrevenn få velge seg to grisunger som vi skal finne navn til. Da trenger vi din hjelp! Men det er først om et par dager, først skal mor og alle ungene få hvilt seg etter den tøffe og lange fødselen. Inntil da kan du se på noen bilder av de små, rosa og nusselige ungene.

To gode venner
 
Lollipop med sine 14 unger
 
- Hei, mamma!
 
En grisunge veier under ett kilo når den blir født. I løpet av 6 måneder kan den legge på seg 120 kilo!
 
Kamp om beste matplassen
 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Legg igjen en kommentar