MGPjr

The BlackSheeps vant!


The BlackSheeps har vunnet MGP Nordic 2008! Bandet fra Nesseby, som vant den norske finalen, vant også de nordiske TV-seernes hjerter med låta 'Oro jaska beana'.

Bildegalleri: Slik var artistene på scenen!
Video: The BlackSheeps jubler etter finalen
Seiersintervju: The BlackSheeps takker musikklæreren

Video: Se finalen om igjen i Nett-TV
Fotodagbok: Se bilder av alt som har skjedd denne uka!

En sang om en overvektig hund ved navn Kamilla sørget for norsk seier i årets MGP Nordic for andre år på rad. Den solide rockelåta "Oro jaska beana" til The BlackSheeps fra Finnmark overbeviste TV-seere over hele Norden i lørdagens direktesendte show fra Århus og henviste våre naboland til plassene lenger ned på seierspallen.

Vertslandet Danmark og The Johanssons tok andreplassen, mens tredje- og fjerdeplass gikk til henholdsvis finske Footboys og Jonna fra Sverige. Det andre norske bidraget, The Battery og låta "Tenke nå!" satt som et skudd, men ble likevel ikke stemt fram til superfinalen.

Gratulasjoner vanket fra statsminister Jens Stoltenberg og kulturminister Trond Giske. "Gratulerer til dere alle i The Blacksheeps med en strålende seier i den nordiske finalen.
Det er spesielt flott at et band fra Nesseby i Finnmark vinner med en drivende rockelåt.
Vi er alle stolte av Agnete og resten av bandet som har sjarmert hele Norge"
, sier de i en melding til NRKs prosjektleder Eva Rutgerson Bie.

- Veldig gledelig med slike gratulasjoner! Det er helt overveldende at The BlackSheeps vinner så klart igjen, man må jo bøye seg i støvet for et så stort talent som vi har å gjøre med her, sier Rutgerson Bie og kveldens norske kommentator, Stian Barsnes-Simonsen sier seg enig.

- Det var en stolt følelse å sitte i bua og være første til å gratulere. Kan ikke si at jeg er overrasket, denne gangen hadde jeg for en gangs skyld stor tro på norsk seier, og må innrømme at jeg synes våre to bidrag har vært best i år. Men det var veldig spennende å se hvem av The BlackSheeps og The Battery som skulle komme til superfinalen.

Del din mening!