Newton

Bli kjent med Line

 Line Jansrud er ny programleder i Newton fra høsten 2013

Hun er 27 år og kommer fra Fetsund.  Allerede på barneskolen ønsket Line å bli lege når hun ble stor. Det ble hun også, men har allerede kastet av seg legefrakken for en stund. Nå velger hun i stedet å formidle naturvitenskap for barn som ser på Newton.

Vi er i gang igjen søndag 25. august 2013 kl 1830 på NRK1 og på Super, men før det kan du bli litt kjent med Line i intervjuet nedenfor.

 

Line Jansrud (Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)

Line Jansrud gleder seg til å være programleder i Newton. (Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)

Hva får deg til å le? Hjertelig humor, og særlig folk som ikke vet om at de er morsomme. Og meg sjøl da. HAHAHAH!

 

Hva ville du bli da du var liten? Jeg ville bli forsker på telekommunikasjon (mest fordi pappa ville jeg skulle bli det) eller lege. Og det var lege jeg ble.

 

Hva er det beste du vet å spise?  Veldig vanskelig å velge. Det er jo så mye som er godt. Liker godt sushi da! Og pinnekjøtt når det er jul. Og smoothie, men det er vel strengt tatt en drikk. Synes det meste av det jeg lager sjøl er godt! Også liker jeg veldig godt å spise sjokolade....

 

Hva er du redd for? Slanger. Jeg har aldri bena på gulvet når jeg ser slanger på TV. Man vet aldri hva som gjemmer seg under sofaen. Skumle mennesker i mørket er også noe jeg helst unngår altså.

 

Hvilken årstid liker du best?  Sommer. Jeg liker ikke å fryse.

 

Hva slags musikk får deg til å danse? Jeg kan finne på å danse til all slags musikk. Min playlist inneholder både rock, pop, danseband, viser, reggae og musikalsang. «Händerna mot himlen» og «En vän med en bil» har utvilsomt vært sommerens dansefavoritter.

 

Er du morgenfugl eller morgentrøtt? Mer morgenfugl enn morgentrøtt.

 

Hvis du var et dyr, hvilket ville du ha vært, - og hvorfor? Delfin. Fordi den både er søt, smart og leken, også ser den så snill ut. Hvis jeg skulle vært en frukt, ville jeg vært kiwi. Liten, kul og kjempegod.

 

Har du dummet deg skikkelig ut noen gang? Mange ganger. Den første flausen jeg kommer på skjedde da jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg  danset ivrig på dansegulvet, tok splitthopp, buksa spjæra og rumpa ble bar. Morsomt for de bak meg da!

 

Hva blir det morsomste med å være programleder i Newton, tror du?  Alt jeg kommer til å oppleve når vi lager programmene; ingen dag er lik, og jeg blir utfordret hele tiden.

 

Hvorfor er Newton et viktig TV-program for barn? Fordi barn og unge mennesker har smarte hjerner, som elsker å tenke, undre seg og være nysgjerrig. Naturvitenskap er moro, særlig hvis det legges fram på en bra måte. Newton prøver å oppmuntre barn og unge til å bli interessert i vitenskapen i naturen.  

 

Hva skal Newton handle om framover?  Masse gøy! Blant annet paragliding, seiling, dykking, trylling, insektspising (!), organer og tekniske duppeditter. Det er absolutt å anbefale å følge med! Her kan du forresten lese litt om vår nye serie som tar deg med inn i kroppen og viser fram organene våre.

 

Er det du som bestemmer temaene? Jeg er med på å bestemme temaene, sammen med resten av redaksjonen, som består av 9 superflinke mennesker.

 

Hvis barna har tips og innspill til programmene, hvordan får de kontakt med deg? Send mail til newton@nrk.no.

Line Jansrud klar for paragliding (Foto: NRK)

Line har allerede gjort ferdig noen opptak for Newton. Her er hun på fjellet og snart klar for å prøve paragliding. Samtidig lærer hun hvorfor lufttrykket klarer å løfte og holde både skjerm og to personer i lufta. Innslaget går i Newton søndag 25. august. (Foto: NRK)

Del din mening!