Newton

Hvordan klarer myggen å treffe blodåren?

Vi har alle opplevd det - å våkne om morgenen med noen nye myggstikk på kroppen. Og mens vi klør, undrer vi kanskje på hvordan myggen klarte å finne blodåren i mørkret?

Svaret er at de bruker ikke synet så mye, de bruker heller luktesansen. Mygg trenger ikke å treffe blodårene våre, for den finner blod rett under huden. Det er ikke mye blod der, men likevel mer enn nok til å gjøre en liten mygg fornøyd.

Mange arter mygg flyr gjerne mot lys, som utelamper, men stikkmygg gjør ikke det. Hunnene flyr i skumringen og i nattemørket på leit etter et pattedyr å suge blod fra. Den flyr etter lukten av oss og CO2'en som vi puster ut.

Har du et klø-råd for myggstikk? Fortell oss om det i kommentarfeltet nedenfor.

Mygg som suger blod (Foto: Colourbox)

Ingen sommer uten myggstikk. Men myggen trenger ikke lete opp blodårene, de finner nok blod rett under huden. Når den stikker snabelen sin, sprøyter den først inn et stoff (et protein) som gjør at blodet ikke skal stivne. Deretter suger den opp blod. Det er dette stoffet som sprøytes inn som gir den velkjente kløen. (Foto: Colourbox)

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!