Supernytt

goSupermodel får kritikk

- Reglene kan være ulovlige, sier forbrukerombudet

Unge jenter bruker til sammen flere millioner kroner på å kjøpe liksom-klær og sminke på nettstedet goSupermodel. Det er det nå flere som reagerer på.

Supernytt har møtt Caroline på 11 år. Hun var medlem av goSupermodel og brukte mange timer og penger for å kle opp modellen sin på nettstedet.

Men selv om medlemmene kjøper utstyr med ekte penger, betyr ikke det at de får beholde klærne og sminken så lenge de vil. Etter en stund blir nemlig varene fjernet fra profilen, med beskjed om at de er "slitt".

Det liker ikke forbrukerombudet, som skal passe på at vi ikke blir lurt når vi kjøper ting:

- Det at de fjerner ting du allerede har kjøpt med ekte penger kan være ulovlig, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Henrik Riis er sjefen for goSupermodel. Han sier at det ikke skal være mulig å bruke mer enn 70 kroner på nettsiden i uka. Og at barn som bruker mer penger enn de får lov til av foreldrene sine, skal få tilbake pengene.

Men for Caroline, som brukte over 2000 kroner på 3 uker, var ikke det så enkelt. Moren hennes måtte klage flere ganger før hun fikk igjen pengene.

Forbrukerombudet vil derfor at goSupermodel skal endre reglene. De vil ikke at det skal være så lett å bruke penger på liksom-varer som det er i dag.

Se saken her:

Se hele sendingen her

Del din mening!